Temele anunțate în titlu sunt o nimica toată pe lângă multitudinea de informații pe care le pot accesa acum adolescenții pe site-ul lansat ieri, www.12plus.md.

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) a demarat campaniaAdolescenţă în siguranţă”, în parteneriat cu Empowering Children Foundation.

Numărul de infracțiuni raportate comise împotriva copiilor a crescut considerabil.  În 2010, Ministerul Afacerilor Interne înregistra653 de crime, iar în 2016 numărul acestora a ajuns la 980 cazuri înregistrate de abuz fizic și sexual, exploatare și trafic. Conform Raportului privind traficul de persoane al Departamentului de Stat American pentru anul 2015, Republica Moldova este o țară sursă de bărbați şi femei supuși traficului de persoane, în scop de exploatare sexuală și prin muncă, exploatarea având loc în Moldova, precum și în Federația Rusă, Ucraina, alte țări din Europa, Africa , Asia Mijlocie și de Est. Vârsta fetelor exploatate sexual este cuprinsă între 13-15 ani. Conform raportului, în 2015 au fost  identificate 310 de victime, comparativ cu anul 2014 când au fost înregistrate 264 victime.

Pornind de la aceste realități, CNPAC a lansat o platformă online pentru adolescenți, 12plus.md, utilă de altfel și pentru părinți. Site-ul conţine mai multe materiale adaptate adolescenților: vloguri, teste psihologice, istorii video cu băieţi şi fete, articole, în care sunt abordate subiecte ce țin de relaţii în adolescenţă, sexting, trafic, exploatare și sponsorizare.

Sursa: cnpac.org.md