Începând cu 13 iulie a fost demarată sesiunea de admitere la învățământul profesional-tehnic și cel superior. Cu mici excepții, dosarele vor fi depuse online, iar rezultatele vor fi anunțate în luna august. Despre aceasta a comunicat ministrul Educației, Igor Șarov, într-o conferință de presă, notează AGORA.md.

Din 13 iulie a fost lansat concursul de admitere în cele 91 de instituții de învățământ profesional-tehnic. Perioada de depunere a dosarelor este de 13 iulie – 31 iulie în colegii și centre de excelență și 13 iulie – 7 august în școli profesionale.

Ministerul Educației a aprobat un set de măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecției COVID-19. Oferta este de circa 20 de mii de locuri, dintre care 50% cu finanțare bugetară.

Pentru învățământul superior, admiterea la programele de licență și master se va desfășura online, utilizând instrumente TIC pentru siguranța candidaților. „Cu excepție, acceptându-se prezența fizică a depunerii dosarelor a unui număr foarte mic de candidați care nu dispun de mijloace digitale necesare”, a spus ministrul.

Sursa: AGORA.md