Adela Popescu este căsătorită de câteva luni cu Radu Vâlcan. Relația lor durează însă mai bine de 5 ani, timp în care tinerii au reușit să se cunoască astfel încât să aibă încredere reciprocă sută la sută.

Într-o postare pe blogul său, Adela Popescu spune ce importanţa are comunicăre în cuplu şi arată că aceasta este vitală pentru rezistenţa unei relaţii.

„Am catalogat, am judecat. Indoctrinata cu ideea conform careia comunicarea e totul, idee pe care o sustin in continure, m-am pripit dandu-mi cu parerea, intelegand gresit sensul.

Comunicarea inseamna de fapt sa ai libertatea si curajul sa spui ceea simti, ce te deranjeaza, ce te incomodeaza, ce te indispune, atunci cand simti nevoia, cu sinceritate, fara sa iti fie teama ca vei fi judecat de partener. Nu sa trancani incontinuu ca o moara stricata despre orice, oricand.  Iar atunci cand nu o faci sa te simti vinovata.

Am vazut multe cupluri care la capitoul enternaiment stateau grozav si dupa scurt timp aflam ca s-au despartit. Pai da, pentru ca isi spuneau bancuri, glume, poante, insa in clipa in care lucrurile deveneau serioase, descopereau ca „circul” a luat locul discutiilor cinstite si adevarate si ca nu aveau capacitatea sa „se auda”.

Ma hazardez sa spun ca un semn grozav ca lucrurile merg intr-o directie buna intr-o relatie, este acela cand ajungi sa te simti confortabil…tacand. Cu conditia ca si partenerul sa fie de aceeasi parere.” scrie Adela Popescu.

„Indiferent cat de mare este potrivirea intre doi oameni, este in ordine sa nu vorbeasca tot timpul. Este in ordine, ba chiar indicat, sa aiba fiecare „momentul lui” chiar daca in dreapta respira cineva. Este in ordine sa te simti „singur” chiar daca esti insotit. Pentru ca a fi singur, uneori este lucrul de care avem cea mai mare nevoie pentru a ne reface si a fi minunat pentru celalalt. Si credeti-ma, e greu sa te „odihnesti” intr-un dialog permanent.

Asa ca nu va panicati cand incepeti sa…taceti. Bucurati-va ca ati ajuns in acest punct al relatiei. E un semn bun.

Ingrijorati-va doar atunci cand nu va mai vine sa ii spuneti partenerului lucrurile importante care va costa sau va dor. Ingrijorati-va cand simtiti ca nu mai intelege „frecventa”. Ingrijorati-va cand il auziti facand confidente altcuiva. Ingrijorati-va cand nu mai face planuri de viitor, cand vrea sa cumpere o garsoniera fara voi, sau cand cu ochii inchisi, proiectia viitorului nu il mai include si pe el”*(Semnele de punctuație și ortografia din textul citat a fost păstrat)

 

Distribuie articolul: