Au fost actualizate alertele de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova și condițiile pe care aceștia trebuie să le respecte, în contextul pandemiei de COVID – 19, atunci când merg în alte state. Așadar, avem parte de noi schimbări. Care sunt acestea? 

Potrivit informațiilor de la Ministerul de Externe, la intrarea în mai multe țări străine, moldovenii nu mai trebuie să prezinte certificatul care confirmă vaccinarea împotriva noului coronavirus sau un test negativ la COVID. 

România 

În România nu este solicitat certificatul electronic COVID-19 și, de asemenea, nu se aplică măsura carantinei.

Franța

Începând cu 1 august 2022, restricțiile sanitare legate de pandemia Covid-19 au fost eliminate în Franța Pentru intrarea în țară nu se solicită nici certificat de vaccinare și nici test Covid-19. 

Finlanda

Și Finlanda a eliminat toate restricții prevăzute de reglementările COVID-19 (prezentarea certificatelor, testelor, înregistrarea prealabilă). Intrarea în Republica Finlanda este permisă tuturor călătorilor în conformitate cu regulile generale de traversare a frontierei cu prezentarea actelor de călătorie valabile și altor acte aferente. 

Restricțiile prevăzute de reglementările COVID-19 au fost anulate și în Suedia, Islanda, Norvegia.

China

Toți cetățenii care intră în China, inclusiv categoriile exceptate, deținătorii pașapoartelor diplomatice și toate categoriile de vize chineze, sunt obligați să efectueze două teste COVID-19 în țara de origine, 2 teste PCR în punctele de tranzit (un test să fie efectuat la 48 de ore înainte de decolare, al doilea – la 24 de ore ori 12 ore înainte de zbor) și la intrare în China. 

După obținerea rezultatelor negative la ambele teste este necesară accesarea paginii oficiale a Ambasadei Chinei / Consulatului (unde au fost efectuate testele) pentru completarea online a unui fișier cu încărcarea rezultatelor la ambele teste și copia pașaportului în vederea obținerii unei Declarații de Sănătate (QR cod). 

De asemenea, de la Ambasada Chinei de la care se obține viza chineză este necesar de completat o Declarație pe propria răspundere prin care se declară că în cazul depistării la aterizare în China a testului pozitiv la Covid-19 îți exprimă acordul să fie tratat de partea chineză și își asumă toate cheltuielile financiare sau în caz contrar se obligă să revină în cel mai scurt timp în țara de origine cu o cursă medicală charter. 

Mai multe informații găsești în documentul de mai jos:

 

Distribuie articolul: