Duminică seara, actorul Alexandru Arșinel a ajuns la spital cu dureri puternice în zona toracelui. Deși actorul a cerut medicilor să nu fie divulgate informații despre starea lui de sănătate, luni un reprezentant a Spitalului Municipal a oferit detalii despre starea artistului.

Se pare ca Alexandru Arșinel a suferit un infarct și a fost supus unei intervenții la inimă. Operația a durat 45 de minute, iar medicii spun ca starea actorului este acum stabilă. Stresul a fost principalul factor care a declanșat aceasta afecțiune.

A ajuns aseară la camera de gardă cu o durere toracică inferioară, a fost supus mai multor analize şi s-a decis internarea. Pentru a avea şi o părere medicală mai amănunţită, a venit şi domnul profesor Vinereanu. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză. Starea domniei sale s-a păstrat pe parcursul nopţii. (…) Astăzi a fost supus unei coronarografii, în urma căreia s-a decis implantarea unui stent. 70% era obstruată artera, motiv pentru care s-a decis introducerea unui stent. (…) Totul a decurs normal, fără complicaţii. A fost un sindrom coronarian acut. Asta este titulatura modernă. Starea domniei sale este favorabilă, mănâncă şi este foarte bine. În funcţie de starea sa, domnul profesor Vinereanu şi medicii din secţia cardiologie vor decide externarea.”, au declarat medicii în cadrul unei conferinţe de presă. Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă dânsul are şi alte afecţiuni. Medicul cardiolog o să-i prescrie şi nişte recomandări la externare. Medicii secţiei de cardiologie vor decide data exactă a externării domniei sale”, au declarat medicii în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa: ele.ro

Vezi și: Stela Popescu a murit! Actrița a fost găsită fără suflare în locuința sa

Distribuie articolul: