Deseori, se întâmplă să fii la sfârșitul zilei prea obosită, însă, relaxarea e binevenită întotdeauna, în special după o zi de muncă grea.  Totuși, fără prea multă energie e dificil să faci ceva pentru a te relaxa. De aceea noi venim cu câteva soluții.

Cu siguranță rezolvarea problemei nu este „renunțare”. Așezatul în fața televizorului sau uitatul în telefon până adormi, nu te va ajuta deloc. Mai jos, îți oferim câteva idei care s-ar putea sa te inspire.

4 activități care te reconectează cu sinele la finalul unei zile lungi sau dificile:

O baie fierbinte

Foto: publika.md

Când simți că nu mai ai energie pentru nimic solicitant, dar nici nu te poți deconecta de la miile de gânduri, o baie caldă este soluția perfectă. Umple cada cu apă, adaugă fulgi de magneziu (sunt extraordinari pentru relaxare și un somn liniștit) si câteva picături de ulei esențial cu aroma ta preferată. Noi îți recomandăm lavanda și trandafirul. Lasă-te să plutești, respiră adânc și simte miresmele uleiurilor. 

Gătirea cinei

Ai ajuns acasă de la birou și îți este foarte foame, dar nu ai vrea să comanzi din nou ceva nesănătos? Perfect, pentru că gătirea lentă și conștientă a unei cine se poate scrie cu ușurință la activitățile care te reconectează cu sinele.

 Automasajul

Foto: doc.ro

Chiar dacă nu ai timp să mergi la ședințe de masaj săptămânale, nu înseamnă că nu îți poți răsfăța corpul după o zi stresantă, în care mușchii au stat tensionați. Prepară-ți singură un ulei de masaj. Folosește ulei de cocos și câteva picături de ulei esențial. Apoi, fă un duș și masează-ți pielea curată și ușor umedă. Este o practică ce te va apropia foarte mult de tine însăți.

O sesiune de yoga în pat

Foto: omactiv.md

Cine mai are chef, la final de zi, să se îmbrace în colanți și să întindă salteaua de yoga? Cu siguranță, nu tu. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să spui pas, ședinței de yoga. O poți muta în pat, fără să te simți vinovată că nu ai făcut nimic. Alege posturi blânde și prelungite, în care respirația te ghidează lent și plăcut. Dintre toate aceste activități care te reconectează cu sinele, aceasta, poate fi perfectă exact înainte de somn.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: