În caz de disconfort, erupții cutanate, acnee, roșeață, mâncărime, răni, edeme în zona intimă, trebuie să consultați un dermatolog și ginecolog. Aceste manifestări pot fi rezultatul diferitelor boli, dar numai un medic poate pune diagnosticul corect.

Iată care sunt cele mai frecvente motive din cauza cărora poate apărea acneea în zona intimă.

  • Diabetul. Când nivelul glicemiei este ridicat, se pot forma „bule” în pliurile din zona inghinală. Aceste „bule” sunt însoțite de mâncărimi, acest lucru duce la micro-fisuri, care pot provoca infecții și acnee.
  • Bartholonita. Inflamația glandei vestibulare a vaginului apare datorită pătrunderii microorganismelor în canalul excretor. Ca urmare a inflamației, conducta se înfundă, secreția se îngroașă și labiile mici se umflă. Boala este însoțită de durere severe, temperatură ridicată. Dacă tratamentul medicamentos nu ajută atunci se recurge la cel chirurgical.
  • Candidoza. Cu această infecție fungică poate apare și acneea împreună cu alte simptome: mâncărime, senzația de arsură, etc.
  • Papilomatoza. O boală virală cronică în care papiloamele apar pe piele și mucoase –  aceste papiloame sunt formațiuni benigne cu o structură densă și un vârf ascuțit. Prezența papilaomelor pe piele perineului poate fi însoțită de mâncărime.
  • Avitaminoza. Deficitul de vitamine A, B, C duce la uscarea pielii și descuamarea. Ca urmare, pot apărea și elemente inflamatorii.
  • Herpes genital. Se manifestă ca bule transparente care conține o substanță tulbure și care provoacă durere și mâncărime.
  • Infecția Helminthiasis. Această infecție parazitară este însoțită de mâncărime în regiunea perianală și înroșirea pielii. Viermii paraziți, helminți, pot infecta orice țesut și organ. O persoană se infectează de obicei prin alimente sau apă.
  • Păduchii pubieni. Aceasta este de asemenea o boală parazitară, simptomele sunt mâncărimea, pete, erupții pubiene, în acest caz coșurile sunt mici și albe. Dar calm! Acești păduchi nu sunt frecvent întâlniți!

Motivul apariției acneei poate fi nu doar din cauza unor boli, dar și din lipsa obișnuită și corectă a igienei, deoarece pielea din zona intimă este foarte delicată. Conține un număr mare de glande sebacee și sudoripare, etc.

Lipsa igienei. Înainte de spălarea zonei intime, ar trebui să vă spălați pe mâini și să va ștergeți prin tamponare (nu agresiv!) cu un prosop moale și personal.

Îmbrăcămintea prea strânsă. Roaderea pielii duce la micro fisuri în piele prin care microorganismele pot pătrunde și pot provoca acnee.

Epilarea. Orice tip de îndepărtare a părului – laser, benzi de ceară, epilatoare mecanice, electroliză, etc – poate provoca micro fisuri și încarnarea părului, ceea ce determină apariția acneei.

Reacția alergică. Lenjeria de corp sintetică, șervețelele umede, igienice, prezervativele, lubrifianții, cremele, pot provoca roșeață și acnee din cauza intoleranței individuale.

Mâncărimea în zona perianală cauzată de diverși agenți duce la microtraumatisme și infecții, așa că ascultați-vă sentimentele și atunci când simți un disconfort în zona intimă consultați un medic.

Sursa: cosmo.ru

Distribuie articolul: