Dacă te-ai trezit cu un coș înainte de a merge la un eveniment important, nu este momentul să intri în panică. Există câteva metode care te vor ajuta să îl elimini peste noapte, fără efort sau sume uriașe de bani. Bineînțeles, fiecare remediu acționează în funcție de tipul tău de ten, așa că nu te aștepta ca tratamentul care nu a dat roade în cazul unei persoane, să nu funcționeze nici în cazul tău. De asemenea, sfaturile noastre se referă strict la tratarea coșurilor rebele, care apar ocazional, nu și la formele severe de acnee.


1.Pastă de dinți împotriva coșurilor

Trucul cu pastă de dinți este unul dintre cele mai vechi și cele mai eficiente remedii împotriva coșurilor, pentru că le usucă rapid. Seară, după ce ți-ai spălat bine față și după ce ai dus la bun sfârșit ritualul tău de frumusețe, aplică foarte puțină pastă de dinți peste coșul inestetic, care îți da bătăi de cap. Lasă pasta de dinți să acționeze întreagă noapte, iar dimineață vei observa că acel coș de pe nas sau bărbie va fi mult mai puțin vizibil.

2.Cubul de gheață poate topi un coș peste noapte

O altă modalitate de a scăpa de un coș nedorit constă în aplicarea unui cub de gheață pe el, acesta având rolul de a îmbunătăți circulația sangvină. Acest remediu rapid îți va îngheța porii și te va ajuta să îți purifici tenul, reducând și excesul de sebum. De asemenea, calmează inflamațiile și îți hidratează tenul. Îți sugerăm să aplici cubul de gheață peste zona cu probleme de cel puțin 3 ori pe zi, dacă vrei că efectul să fie cât mai vizibil.

3.Mierea face minuni pentru piele

Mierea este considerată a fi cel mai bun remediu împotriva coșurilor. Este un antibiotic natural, care te va ajută să previi infecțiile, grăbind în cele mai multe cazuri chiar și vindecarea acneei. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină miere pe un disc de vată, după care să masezi delicat zona afectată. Lasă să acționeze preț de 30 de minute, după care îndepărtează mierea cu apă călduță.

4.Usturoiul usucă un coș în 24 de ore

Chiar dacă pare de necrezut, usturoiul este remediul natural care te ajută să scapi de coșuri destul de rapid. Este bogat în sulf, care este cunoscut pentru eficienta sa în combaterea formelor blânde de acnee, așa că aplică-l cu încredere. Taie un cățel de ustoroi pe jumătate, masează ușor și lasă să acționeze 5 minute, după care clătește bine tenul cu apă caldă. Pentru că usturoiul are un miros destul de supărător, este recomandat să aplici acest tratament seara, înainte de culcare, pentru că aroma de usturoi va persista destul de multe ore pe pielea ta.

5.Lămâia te scapă de coșuri

Iată probabil cea mai bună soluție împotriva coșurilor – lămâia! Sucul de lămâie este bogat în vitamina C și are proprietăți astringențe, care contribuie la uscarea rapidă a coșurilor. Este foarte important să folosești sucul de lămâie proaspăt stors, în favoarea celui din comerț, întrucât astfel vei putea beneficia din plin de efectele acestui fruct minune. Folosește un disc de vată îmbibat în sucul de lămâie și aplică-l peste coșul nedorit. Lasă soluția să acționeze peste noapte.

Sursa: divahair.ro

Distribuie articolul: