Odată cu pubertatea, corpul nostru trece prin diferite schimbări. Cel mai cunoscut și întâlnit lucru în perioada pubertății este apariția acneei. Aceasta se poate manifesta pe diferite suprafețe ale pielii sub formă de puncte negre, albe sau coșuri. Esteticiana Ana Platonov ne oferă răspunsul la cele mai frecvente întrebări despre acnee.

„Factorii ce cauzează apariția acneei:

  1. Predispoziție genetică. De cele mai multe ori pacientul moștenește afecțiunea de la unul dintre părinți.
  2. Secreția crescută de sebum. Glandele sebacee sunt foarte active și mai mari decât în mod obișnuit.
  3. Înmulțirea microorganismelor Propionibacterium acnes și Stafilococ epidermidis, care în mod normal există pe tegument.
  4. O activitate hormonală neobișnuită la nivelul organismului. Hormonii androgeni – testosteron, dihidroepiandrosteron și androstendion încep să fie secretați în exces în glandele suprarenale, ovare sau în țesutul adipos.
  5. Acumularea celulelor moarte la nivelul tegumentului și formarea comedoanelor.
  6. Folosirea unor produse cosmetice necorespunzătoare, care devin comedogene sau iritante”, ne spune Ana.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Cand cuvintele sunt de prisos! Oamenii care isi fac bine treaba, oameni care muncesc, oameni seriosi, oameni care de cele mai multe ori, din cauza muncii pe care o depun pentru a-si face treaba cat mai bine, nu realizeaza cat sunt de profesionisti. La final poate doar zambesc, multumiti ca totul a iesit perfect si toti cei din jurul lor sunt multumiti… #iloveDariaroom @ana_platonov

O postare distribuită de Daria Room (@dariaroom) pe

Există acnee și după perioada pubertății? De ce ?

Acneea la adulți este cauzată de sebum, substanța uleioasă produsă de glandele sebacee ale pielii. Sebumul blochează porii, care atrag bacterii, ceea ce duce la inflamarea acestora. Pentru unii adulți, acneea este rezultatul unei hipersensibilități sau a supraproducției de hormoni masculini”, ne explică esteticiana.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Cand răspândeşti lumina, întunericul se risipeste de la sine… #weekendvibes #iloveDariaRoom @ana_platonov

O postare distribuită de Daria Room (@dariaroom) pe

Acneea dobândită genetic – mit sau realitate ?

 „Pentru că la Daria Room se efectuează tratamente contra acneei, am citit și noi diverse studii la tema respectivă. Cu toate că a trecut mult timp de când studiile genealogice au arătat că formele severe de acnee se transmit de la părinți la urmași, evidențiind existența unui determinism genetic, încă nu s-a aflat care este cauza acestei boli ereditare”, precizează Ana Platonov pentru EA.md.

Cum putem combate non-invaziv acneea?

Estetica modernă folosește mai multe produse cosmetice și aparate eficiente în combaterea acneei. La daria Room nu ne ocupăm doar de tratamente faciale clasice de curățare sau de hidratare. Suntem specializați în mai multe tipuri de tratamente: faciale, îngrijirea pielii, tratamente corporale sau masaj terapeutic. Tratamente pentru acnee sunt realizate cu multă atenție și profesionalism, cu ajutorul produselor specializate și aparatelor eficiente. Tratăm chiar și cazuri grave de acnee, urmele lăsate de acnee, dermatite sau pete faciale. Toate acestea la indicația specialistului și doar după o inspectare minuțioasă a problemei”, ne explică esteticiana.

Urmele sunt mult mai greu de tratat

„Lăsată netratată, acneea poate duce la apariția cicatricilor permanente, care sunt mult mai greu de tratat. Apelați la un specialist și niciodată nu tratați problema în condiții casnice, din recomandări auzite sau citite. Dacă este tratată corect și în stadii incipiente, acneea poate să dispară în 6-8 săptămâni și, astfel, riscul de cicatrici este redus la minimum. Ulterior este nevoie de intervenții mult mai serioase”, ne mai spune Ana.

Autoare: Andreea Chișca, participantă în cadrul Academiei de Jurnalism Participativ