Un tip specific de cereale oferă multiple beneficii, contribuind la îmbunătățirea performanței fizice și mentale, la menținerea unui nivel optim al colesterolului și la reglarea tranzitului intestinal.

 

Este sursă completă de proteine

Amarantul conține între 16-18% proteine, comparabile cu laptele și mai mari decât alte cereale precum grâul sau orezul. În plus, conţine toți aminoacizii esențiali, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani. Mai mult, amarantul oferă 6,7% fibre, care favorizează digestia, reglează tranzitul intestinal și previne constipația.

Îţi protejează inima

Conținutul de grăsimi nesaturate şi acid folic al amarantului contribuie la reducerea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.

Te ajută să slăbeşti

Aportul de fibre și proteine obţinut din amarant induce sațietatea, ceea ce poate fi benefic pentru controlul apetitului și reducerea aportului caloric.

Întărește oasele

Cum amarantul este o sursă bună de calciu, fier, fosfor şi magneziu, minerale esenţiale pentru sănătatea oaselor şi prevenirea osteoporozei.

Crește performanța fizică și mentală

Conținutul său de proteine, carbohidrați complecși și vitamine B oferă energie susținută, îmbunătățind concentrarea și performanța intelectuală. În plus, conține antioxidanți precum vitamina E și seleniu, care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la prevenirea bolilor precum cancerul.

Distribuie articolul: