Avea profundă dreptate poeta Maya Angelou, atunci când a lăsat lumii acest citat: „Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.” Dominique Ansel realizează asta în fiecare zi, în cafeneaua sa, când face cănile cu ciocolată caldă să înforească la propriu.

the_chef_lrg1Câștigător al unui oscar culinar, Dominique Ansel e apreciat la nivel mondial pentru inovația și creativitatea prin care se impune în lumea patiseriei. Business Insider l-a numit drept unul dintre cei mai inovativi oameni din lume, cu vârsta de până la 40 de ani, datorită abordării fresh pe care o aduce în universul deserturilor.

Considerat drept un „Van Gogh al culinăriei”, Dominique deține câteva brutării în Japonia și Londra, dar și o cafenea care îi poartă numele și poate fi găsită la New York.

Aici, poate fi admirată una dintre cele mai adorate invenții ale chef-ului: ciocolata caldă care „înflorește”. Sute de oaspeți vin, în fiecare dimineață, la ușa acestei cafenele, așteptând să se deschidă.

Secretul ceștilor cu ciocolată caldă, care înfloresc, constă într-o bucată de bezea magică, care se deschide la propriu pe suprafața caldă a desertului, creând iluzia înfloririi. Iată cum se întâmplă totul:

https://www.instagram.com/p/BNaz5i9DEHf/?tagged=blossominghotchocolate

#blossominghotchocolate

A post shared by Hui Wen (@kohhuiwen) on

Must try #blossominghotchocolate at #dominiqueanselbakerytokyo

A post shared by David (@davidyeoh0008) on

Foto: dominiqueansel.com, Los Angeles Times, Instagram

Distribuie articolul: