Probabil, ați reușit să o cunoașteți deja pe Ana Demian - finalista MasterChef din acest an și cea care a reușit să ne ducă faima țării peste Prut. Preparatele ei au făcut deliciul unora dintre cei cunoscuți, dar și pretențioși Chefi, iar faptul că a obținut locul doi în marea competiție a motivat-o să nu se oprească aici. Despre experiența concursului de talente gastronomice, dar și despre ideile și proiectele de viitor, Ana ne-a povestit într-un interviu marca Ea.md. Detalii, aflați în continuare.

Ana, pentru început spune-ne cine te-a inspirat să participi la MasterChef sau ai luat decizia de una singură?

De când mă știu, am fost pasionată de bucătărie. Nu că aș fi gătit foarte des, dar mă pasiona platingul preparatelor și cu fiecare ocazie încercam să „fur” idei despre ce înseamnă bucătărie și cu ce se mănâncă. MasterChef-ul a fost o sursă bună de inspirație în acest sens. Urmăream emisiunea nu doar din România, dar de peste tot în lume, iar prietenii mereu glumeau pe seama mea, că nu aș avea curaj să particip la acest concurs. Așa m-am hotărât să le demonstrez că pot. Dar, recunosc, m-am încris în glumă, fără să dau mare importanță, iar când am ajuns în casa MasterChef, atât eu cât și ceilalți oameni care mă susțineau, eram de părerea că după primele două probe revin acasă. Uite, însă că a fost altfel.

18423874_1963557043930810_2424474039516385105_n

Citește și: E cea care adoră să proiecteze… farfurii! Ana Demian, despre experiența MasterChef și dragostea pentru gastronomie

Dar de unde și de când a apărut pasiunea ta pentru bucătărie? De la cine ai moștenit talentul de a găti?

Ca o moldoveancă adevărată, am în sânge darul de a găti. Cel puțin, așa cred eu. Prima experiență în bucătărie a fost la 9 ani, atunci când împreună cu tata am gătit pelmeni. Era toată bucătăria de făină și a fost o surpriză pe cinste pentru mama. În familia mea, toate femeile gătesc gustos și probabil că eu am luat de la fiecare câte puțin. S-a mai adăugat și latura mea de artist, care face un tandem perfect cu gastronomia.

În această perioadă a participării tale la MasterChef ai cunoscut trei dintre Chefii cu renume din România și nu doar. Ce ai reușit să înveți de la ei?

Am avut de învățat multe lucruri de la fiecare dintre ei. Chef Samuel e perfecționistul, de la el am învățat că totul trebuie să fie la milimetru atunci când gătești. Chef Liviu Popescu e omul care te învață cum să îți „vinzi” farfuria, ceea ce mi se pare foarte important, iar Chef Răzvan Exarhu știe cum să puncteze sarcastic orice greșeală. În acest mod, o memorezi pentru a nu o mai repeta. Mă bucur enorm că am avut șansa de a interacționa cu astfel de oameni frumoși, dedicați și profesioniști.

Zi-ne ce planuri de viitor ai? Cum îți propui să continui marea ta pasiune?

Eu cred că show-ul la care am participat a venit în cel mai bun potrivit moment în viața mea. Cu siguranță, nu mă opresc aici. Lucrez deja la alte două proiecte extrem de interesante. Primul pas a fost blogul pe care l-am făcut și unde încerc să postez rețete dragi mie și experiențele, atât culinare, cât și arhitecturale. Vreau să fac multe lucruri frumoase, care să îmbine aceste două domenii.

16681501_1250034821700792_6321836965869083201_n

Un alt proiect pe care l-am inițiat este „Arhitect Chef te invită la cină” – acolo unde gătesc pentru diverși oameni. E atât de frumos să văd persoane încântate de ce gustă sau care învață măcar ceva de la mine. Îmi doresc să împărtășesc cu cât mai mulți oameni din marea mea pasiune. Stați cu ochii pe pagina mea de Facebook, pentru că urmează doar minunății.

Foto: Facebook.com