Un băiat din Republica Moldova în vârstă de doar 11 ani, victimă a unui grav accident produs în Italia, a murit în spital după cinci zile de agonie.

Un accident tragic pe autostrada A9, în apropierea localității Fino Mornasco, din provincia Como din regiunea Lombardia din Italia, a condus la moartea unui băiat moldovean în vârstă de 11 ani, pe nume Maxim Peșterău, scrie rotalianul.com.

Maxim locuia cu familia sa în Ehnghien, Belgia. Accidentul s-a produs vineri dimineață, iar după aproape cinci zile de agonie, copilul a murit.

Maxim călătorea împreună cu familia sa într-o mașină Mercedes, condusă de tatăl său, în vârstă de 40 de ani. Mașina a fost lovită în plin în partea laterală și băiatul a fost scos din vehicul în stare gravă. Un elicopter de salvare l-a transportat de urgență la spitalul Papa Giovanni din Bergamo, specializat în îngrijirea copiilor. Deși medicii au făcut tot posibilul, starea băiatului a fost considerată ireversibilă încă de sâmbătă.

Luni, mama lui Maxim, în vârstă de 39 de ani, și sora lui, de 16 ani, au fost transferate și ele la același spital, după ce inițial au fost internate la spitalul Sant’Anna cu leziuni grave, dar fără a fi în pericol de moarte. Pe parcursul agoniei copilului, tatăl său i-a fost alături, iar în ultimele ore li s-a alăturat și mama.

Procurorul de serviciu al Parchetului din Como, Michele Pecoraro, a autorizat prelevarea organelor băiatului imediat după declararea decesului.

 

Distribuie articolul: