Și-a propus să aducă, după o perioadă mai lungă de studio, un produs calitativ și care să ajungă la sufletul oamenilor. Se pare că interpretei Dana Markitan i-a reușit. Artista vine la început de an nou cu un videoclip dedicat părinților, reînviind o piesă veche de peste 50 de ani. A filmat la Venezia și cântă despre dorul de mamă, trăit chiar pe pielea sa.

„Anul 2019 îl încep cu prezentarea noului meu videoclip „Dorul părintesc”, creat de Omul-Orchestră , talentatul Radu Zaplitnii. Este o piesă de Teodor Negară din anii 1960, cîntată de mine la concursul „Floare din Grădina”, 1996. Am refăcut-o într-o variantă new-age, și am plămădit tot ce veți audia și privi timp de un an – lucru pe care l-am făcut pentru prima oară, în cariera mea de artistă.

💓🎶Mult suflet, dedicație, dragoste a fost depus în acest produs…muzical, îmbrăcat într-o formă video. Din acest motiv sper să ajungă în inima 😇 cât mai mult oameni. Mulțumesc mult oamenilor care au participat care cu sfatul, care cu munca, cineva financiar, altcineva cu o lecție de viață (neînțeleasă de mine) .🤗 Sunt norocoasă să am alături oameni care mă susțin. Oamenii fac parte din succesul meu, apreciez aportul fiecăruia.

‌Această piesă e dedicată mamelor, cele care sunt în viețile noastre, și celor plecate, și oamenilor care nu mai locuiesc în țara-mamă. 👨‍👩‍👧‍👧 Țineți la familia voastră!!!Ea e tot ce aveți mai scump”, ne îndeamnă interpreta.

S-a mutat la Venezia

„De o lună locuiesc în Veneția, de asta acest videoclip reprezintă adevărul din viața mea și dorul meu față de mama mea, de Moldova și tot ce am acolo. Părinții, bunicele mele și rudele mele le vedeți în videoclip, și satul buneilor mei, Călugăr. Vă iubesc și vă doresc să fiți fericiți oriunde, și să țineți minte țara, limba și pe cei de acasă”, mai scrie Dana Markitan.