Într-un episod recent al emisiunii “Cealaltă Basarabie” de la Jurnal TV, este prezentată povestea remarcabilă a unui moldovean care a depășit frontiere și provocări pentru a găsi succesul și dragostea în Lisabona. Constantin Cerneleanu a transformat riscurile și triumfurile unei călătorii în trepte către o viață plină de realizări.

În anii 2000, Portugalia devenise o destinație atrăgătoare pentru numeroși migranți din diverse țări, datorită stabilității economice, oportunităților de muncă, integrării sociale, climei plăcute și deschiderii către diversitate. În acea perioadă, Moldova se confrunta cu restricții severe privind liberalizarea vizelor pentru călătoriile în străinătate, limitând posibilitățile celor care căutau un nou început. Constantin Cerneleanu se număra printre acei căutători de oportunități financiare.

La vârsta de 21 de ani, Constantin a făcut o hotărâre îndrăzneață, plecând clandestin din Moldova către Portugalia în căutarea unei vieți mai bune. De-a lungul unei călătorii dificile și îndelungate, traversând peste patru mii de kilometri și întâmpinând diverse situații tensionate, a ajuns în cele din urmă în Portugalia.

În inima Lisabonei, Constantin nu doar că a găsit un adăpost, ci și dragostea și succesul. Relația sa cu o frumoasă portugheză este o combinație de acceptare reciprocă și gestionare a diferențelor culturale. Călătoriile în Moldova alături de soție și fiică aduc mereu aventuri captivante și descoperiri fascinante ale culturii și tradițiilor locale.

Inițial, planurile lui Constantin de a sta doar câțiva ani în Portugalia s-au transformat într-o stabilire definitivă. De la activitatea în construcții ca simplu angajat, prin efort și dedicație, a evoluat și a devenit proprietarul unei afaceri prospere, anticipând cu succes schimbările în piață și investind în mod înțelept.

Cu perseverență și profesionalism, reputația sa în comunitatea locală a crescut, atrăgând încrederea clienților portughezi și asigurând prosperitatea afacerii sale. Prin alegerea de a avea în echipa sa lucrători din Moldova, Constantin a adus expertiză și calitate, consolidându-și succesul.

Moldova și Portugalia ocupă locuri speciale în inima lui Constantin, reprezentând rădăcinile și istoria sa, respectiv casa și locul de succes. Fiecare țară contribuie la povestea sa de viață, definindu-și drumul și identitatea într-un mod deosebit.

Distribuie articolul: