Cuvântul „feminism” a fost ales drept cuvântul anului 2017, ca urmare a numeroaselor căutări online în Dicționarul Merriam-Webster. Termenul a câștigat popularitate după marșurile femeilor din Statele Unite, a învestirii lui Donald Trump ca președinte, dar și prin filmele și serialele care vorbesc despre problemele cu care femeile se confruntă.

Un alt argument puternic al popularității termenului a fost și scandalul #metoo, când au ieșit la iveală numeroase cazuri se viol și hărțuire sexuală, scrie BBC News.

Dicționarul definește feminismul ca „teoria egalității politice, economice și sociale dintre sexe”, cât și ca pe „o activitate organizată în favoarea drepturilor și intereselor femeilor”.

În 2017, situațiile cu care femeile s-au confruntat a fost unul dintre marile subiecte de discuții din Statele Unite. Astfel, la începutul lunii ianuarie 2017, sute de mii de persoane au participat la proteste pe întreg teritoriul Statelor Unite, la scurt timp de la învestirea lui Trump ca președinte, purtând căciuli roz cu urechi de pisică.

Acestea au devenit un simbol al opoziției feministe față de noul lider de la Casa Albă.

Totodată, și filmul „Wonder Woman”, care are în centru o supereroină de benzi desenate a contribuit la succesul acestui cuvânt.

Distribuie articolul: