A fi eco înseamnă a iubi mediul înconjurător și a avea grijă de el. În ultimii ani am primit o mulțime de alternative sustenabile când vine vorba de înlocuirea plasticului. Cu siguranță știi și tu că acum nu mai poți merge la magazin cu o pungă de plastic, trebuie să fie una biodegradabilă sau din stofă. Și dacă tot shoppingul e o parte importantă din viața noastră, de ce să nu investim într-o torbă eco super cool? 

Astăzi vreau să o cunoști pe Daniela Vekvert, o tânără mămică care și-a descoperit talentul de a împleti și croșeta în concediul de maternitate. Torbițele pe care le creează nu au cum să te lase indiferentă, sunt atât de stilate încât o să vrei să te lauzi cu ele chiar și pe Instagram 😀

Daniela ne-a povestit mai multe detalii despre îndeletnicirea sa: 

De unde ai învățat sau cine te-a învățat să faci aceste torbițe eco?

„Inspirația a apărut atunci când eram cu fetița mea în concediul de maternitate. A venit dintr-o dorință de a mă detașa din rutina maternității. Maternitatea pe cât e de frumoasă pe atât e de obositoare pe alocuri. Îmi era frică să nu devin victima unei depresii postnatale. Aveam nevoie de o redescoperire și am început să îmi caut și o pasiune, pe lângă citit. Așa am început să croșetez, brodez, pictez, etc., dar cumva îmi pierdeam rapid interesul. Aveam nevoia de ceva unde eu să mă pot detașa de gânduri, frici, multe frici, și anxietate. Așa am descoperit macramé-ul, care pur și simplu m-a hipnotizat și am început să caut tutoriale pe YouTube și Pinterest.

Seară de seară, încerc să găsesc timp pentru a crea torbițe ecologice, dar în același timp stilate. E și o formă de meditație pentru mine și este important să îți găsești ceva timp pentru a face ceva pentru suflet, pe lângă angajamentele de mamă, soție și angajată.

Adesea femeile după ce devin mame lasă dorințele lor pe planuri secundare, și acest fapt poate genera multe frustrări în viitor. Eu sunt o norocoasă și am mult sprijin din partea familiei mele care mă susține în tot ceea ce fac.

Într-o zi am decis să aplic la un pre-accelerator pentru femei, organizat de către XY Partners, unde am avut foarte mult suport, mentorat, parteneriate și am înțeles că această pasiune poate deveni și o afacere frumoasă. Am avut ocazia să creez un networking extraordinar și să înțeleg mai bine cum să gestionezi o afacere și cum să o promovez. A fost o experiență extra-motivațională și utilă pentru pasiunea mea”.

Cât timp îți i-a să faci o astfel de torbă?

„Am mai multe modele de torbițe, ele diferă după mărime și complexitate. Sunt torbițe pe care le fac în 2-3 ore, sunt torbițe care îmi pot lua și 3 sau 4 zile. Tehnica macramé necesită multă răbdare și dragoste în ceea ce crezi, până la urmă e un proces de creație și el nu trebuie forțat”.

Atunci când creez aceste torbițe dau și o bucățică din mine și vreau ca deținătoarea acestei torbițe să fie mulțumită de acest accesoriu stilat, sustenabil, dar în același timp vintage. Fiecare torbiță este exclusivă și unică la fel ca și orice femeie”.

Oamenii sunt interesați de lucrările tale? (și în general sunt interesați să devină mai eco?)

Participând în pre-accelerator am înțeles că torbițele mele chiar creează interes, și asta a fost o motivație în plus să dezvolt această pasiune într-o afacere. Vreau să cred că oamenii încearcă să devină mai sustenabili și să fie mai atenți la acțiunile lor. Am încercat să creez torbițe care pot fi folosite la cumpărături, la plimbare, la un picnic, la plajă și în același timp să știi că ai un accesoriu ecologic, handmade și trendy.

Știu că încă ești la început, dar cum te vezi în viitor? Vei vinde torbele doar în online sau își dorești un magazin?

La moment solicitările vin din mediul online și din recomandări, mai sunt și în proces de colaborare cu câteva magazine. Dar planific ca KnotBee să evolueze într-un atelier foarte drăguț.

Cât costă o torbiță eco creată de tine? 

„Torbițele sunt create 100% manual, și este vorba de un proces de lucru creativ și individual. La moment prețul torbițelor variază în funcție de model, adică între 450-800 MDL”.

Distribuie articolul: