Dacă visezi la gustul autentic de vacanță, poți recrea aroma inconfundabilă a gyrosului grecesc chiar în bucătăria ta. Această rețetă simplă îți arată că, uneori, cel mai bun gyros este cel preparat acasă, exact pe gustul tău!

 

Pentru gyros:

3 lipii

3 bucăți friptură de porc

1 roșie

1 ceapă roșie

2 cartofi prăjiți

Pentru sos:

150 g iaurt grecesc

1 căței de usturoi

10 ml ulei de măsline

mărar

sare

zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru sos, amesteci iaurtul cu uleiul, cățelul de usturoi pisat și adaugi mărar, sare și zeamă de lămâie, după gust. Încingi o tigaie neaderentă și rumenești pe ambele părți lipiile.

Așezi în fiecare lipie cartofi prăjiți, friptura de porc tocată, ceapă roșie și bucăți de roșie. Torni sos de iaurt și rulezi.

Distribuie articolul: