Deși necesită să deschizi cuptorul, această rețetă de dovlecei umpluți merită fiecare minut pentru cremozitatea umpluturii speciale, preparată cu ciuperci, pulpă de dovlecel, usturoi și ou.

 

3 dovlecei

200 g ciuperci

150 g brânză slabă de vaci

50 g măsline feliate

1 ou

1 ardei

1 cățel de usturoi

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi ciupercile 10 minute în apă cu sare, apoi le scurgi, le lași la răcit și le toci.

Încingi cuptorul la 180°C. Tai dovleceii în jumătate și scoți cu o lingură o parte din pulpă, pe care o toci.

Scurgi ciupercile în mână de excesul de apă și le amesteci cu măslinele, pulpa de la dovlecel, usturoiul pisat, oul și brânza. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Umpli dovleceii cu această compoziție și pui deasupra fâșii de ardei. Îi așezi într-o tavă tapetată și-i dai la cuptor pentru 30 de minute.

Distribuie articolul: