La micul dejun, este recomandat să se evite pâinea albă, cerealele dulci, sucurile de fructe și cafeaua torrefacto, prăjită cu zahăr adăugat, avertizează terapeutul Alejandro Olmos într-un interviu pentru Vanitatis.

 

Potrivit specialistului, una dintre cele mai dăunătoare, dar totodată frecvente combinații la micul dejun este pâinea albă cu cereale dulci, transmite gazeta.ru.

„Un astfel de mic dejun provoacă o creștere bruscă a nivelului de glucoză din sânge, urmată de o scădere rapidă a energiei și o senzație intensă de foame, greu de controlat”, a explicat medicul.

El mai atrage atenția și asupra consumului de sucuri și smoothie-uri din fructe, care par sănătoase, dar conțin în realitate o cantitate mare de carbohidrați.

Un alt element nedorit dimineața este cafeaua torrefacto, obținută prin prăjirea boabelor acoperite cu zahăr. Această metodă reduce amărăciunea și aciditatea cafelei, oferindu-i o aromă mai intensă și mai puternică.

Totuși, potrivit doctorului Olmos, acest tip de cafea consumat la micul dejun poate perturba digestia și absorbția nutrienților, din cauza conținutului ridicat de glucoză și a riscului formării de compuși toxici în timpul caramelizării zahărului.

Distribuie articolul: