Surprinde-i pe cei dragi cu un desert special: cheesecake cu lămâie și frișcă, servit într-un mod inedit – la pahar. Cu acest deliciu dulce, succesul este garantat!

 

Ingrediente

80 g biscuiţi digestivi cu cacao

100 g unt

400 g smântână pentru frişcă

100 g zahăr pudră

200 g cremă de brânză

zeama de la o lămâie

1 ½ linguriţe apă

1 ½ linguriţe gelatină

Pentru crema de lămâie:

2 ouă

70 g unt

100 g zahăr

zeama şi coaja de la 2 lămâi bio

Pentru ornat:

mentă proaspătă

50 g afine

½ portocală

Mod de preparare

Topeşti untul şi-l amesteci cu biscuiţii. Pui câte puţin din acest amestec pe fundul unor pahare, presezi şi le dai la rece. Separat, combini zeama stoarsă de la o lămâie cu apă şi gelatină. Dai deoparte cinci minute. Mixezi smântâna pentru frişcă, apoi adaugi jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi continui să mixezi.

Pentru crema de lămâie, separi gălbenuşurile de albuşuri, speli lămâile şi le razi coaja. Storci lămâile şi amesteci zeama cu coaja, gălbenuşurile. Omogenizezi, înglobezi zahărul şi aşezi compoziţia pe baie de aburi. Amesteci continuu până la topirea completă a zahărului. Încorporezi untul tăiat cubuleţe, dar ai grijă ca amestecul să nu dea în clocot. Amesteci bine cu un tel şi ţii crema pe foc până când se îngroaşă, apoi dai deoparte şi răceşti brusc.

Într-un vas separat, mixezi crema de brânză, adaugi crema de lămâie răcită, restul de zahăr pudră şi omogenizezi. Pui amestecul de gelatină în cuptorul cu microunde 30 de secunde. Baţi amestecul un minut şi-l mai laşi câteva minute la răcit.

Mixezi amestecul de cremă de brânză cu gelatină. Adaugi o treime din frişcă şi amesteci uşor. Împarţi în două frişca rămasă şi încorporezi doar o jumătate în amestecul de cremă de brânză. Umpli paharele cu această cremă şi le reintroduci în frigider. La servire, ornezi cu frişcă, afine, felii de portocală şi mentă.

Distribuie articolul: