Ce cunoaștem despre sarcină? Că aduce cu sine simptome precum greață, dureri de spate, alegeri alimentare neobișnuite etc. Dar știai că, de exemplu, bebelușii din burtica mamei pot plânge? Și să nu trecem cu vederea petele pigmentare de pe față…
Iată 9 aspecte neobișnuite, dar reale, despre sarcină:

  1. Durata normală a sarcinii, de la concepție la naștere, este de 266 de zile sau 38 de săptămâni, însă acest număr poate varia.
  2. În a doua jumătate a sarcinii, lichidul din burtica mamei este în mare parte compus din urina fătului, pe care acesta o înghite ulterior.
  3. Uterul se mărește de 500 de ori în timpul sarcinii, dar după naștere, poate să devină mai mic sau mai mare decât dimensiunea inițială, având inițial dimensiunea unei piersici și ajungând la dimensiunea unui pepene verde.
  4. Femeile produc mai mult estrogen în timpul sarcinii decât pe tot parcursul vieții lor.
  5. În timpul sarcinii, nu doar talia și sânii unei femei cresc, ci și picioarele, din cauza acumulării de lichid, slăbirii articulațiilor și creșterii presiunii pe arcul piciorului.
  6. Bebelușii pot plânge în burtica mamei înainte de a se naște, dezvoltând această abilitate în al treilea trimestru ca răspuns la zgomot.
  7. Pigmentarea pielii este un simptom comun al sarcinii, afectând 90% dintre mame. Petice specifice apar pe fețe, în special în zonele frunții, nasului, bărbiei, pomeților și ochilor.
  8. Amprentele bebelușilor încep să se formeze în a șasea lună de sarcină și rămân neschimbate până la sfârșitul vieții.
  9. Bebelușul din burtică poate simți, gusta și mirosi mâncarea consumată de mama sa, formându-și preferințele alimentare prin absorbția de lichid amniotic.

Distribuie articolul: