E duminică, deci un prilej perfect pentru a găti ceva deosebit pentru familia ta. Îți prezentăm o rețetă prezentată de la „Rețete by Pokhas!”.

Una dintre cele mai bune rețete de langoși:

Langoși ungurești

Langoși, o rețeta ungurească, pe lângă faptul că ies niște langoși gustoși, se mai fac și ușor, plus încă un avantaj:

  • 500-600 gr. făina
  • 100 gr. smântână ( 20% grăsime)
  • 1 cub drojdie (25 gr.)
  • 250 ml. lapte
  • 2 gălbenușuri
  • jumătate de lingura ulei
  • un praf de sare.

Cum se prepară:

Drojdia se desface în 2-3 linguri din cantitatea de lapte (laptele să fie cald), se pune în centrul făinii, după ce dospește maiaua se adaugă la grămadă gălbenușurile, sarea, smântâna, restul de lapte cald și uleiul , amestecăm cu o lingură de lemn

– apoi lăsăm lingura și frământăm cu mâinile, vorba aia, ce-i în mână, nu-i minciuna. Dacă aluatuș o cere, se adaugă făină ( tre’ să iasa un aluat moale si nu foarte lipicios).

– se lasă la dospit în loc ferit de curenți, în jur de 30 minute.

– acum urmează chestia misto la aluatul ăsta, poate fi ținut intr-o punga în frigider (nu congelator) și 6 zile, așa poți avea langoși proaspeți când vrei. După ce-a dospit, mi-am oprit doar pentru 4-5 langoși, restul l-am bagat în punga pe care-am închis-o bine la gură înainte s-o bag în frigider

– Dar să revin la fabricarea langoșilor, deci se ia o bucată mică din aluat, se tăvălește un pic prin făina, se întinde cu ajutorul degetelor.

– Se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei deja incins.

– Se va bulbuca, se întoarce ca să se prăjeasca și pe partea cealaltă. Ateție, se prăjesc destul de repede

– Se scot pe hârtie absorbantă, se pune deasupra puțină smântână, se rade cașcaval, se presară mărar sau pătrunjel și gata langoșul unguresc.

Langoșii sunt buni și calzi, dar și reci, iar chestia misto e că o dată aluatul făcut ai scăpat de grijă, scoți din frigider și prăjești când dorești.

Distribuie articolul: