De multe ori, vrem să gătim ceva mai deosebit, încercând rețete din bucătăria altor țări. Astăzi vă recomandăm o rețetă foarte simplă de lasagna. Multora ne place și am dori să o gătim acasă. Dar care e modul de preparare?

Am găsit o rețetă faină și o împărtășim cu voi!

Ingrediente:
– 500 g paste pentru lasagna;
– 350 g brânză mozzarella tăiată felii;
– 350 g șuncă feliată;
– 20 g unt pentru a unge tava;
– 400 g sos de roșii;
– 100 g parmezan ras;
– 6 frunze de busuioc proaspăt tăiate fâșii subțiri pentru a decora la final;
– 6 roșii cherry tăiate în jumătate pentru a decora la final.

Mod de pregătire:

Pastele trebuie fierte în apă, adăugând puțin ulei. Timpul de preparare a pastelor pentru lasagna este specificat în instrucțiunile de pe ambalajului pe care îl veți cumpăra. Odată fierte, pastele pentru lasagna se scurg și se lasă să se usuce pe hârtie de bucătărie, să fie gata de pregătit rețeta.

1. Ungeți o tavă cu unt.
2. Pe fiecare pătrat de lasagna se pune o felie de mozzarella și o felie de șuncă. Rulați ca niște role și puneți unul lângă altul în vasul de copt.
3. Se acoperă cu sos de roșii, se adaugă parmezan deasupra și se dă la cuptor 20 de minute la 180°C.
4. Se scoate din cuptor, se presară deasupra busuioc și se decorează cu roșiile cherry.

Poftă bună!

Distribuie articolul: