Cunoscută şi sub denumirea de”fructul dragostei” sau „fructul vieţii”, rodia este o sursă importantă de vitamina C (un antioxidant natural), magneziu și potasiu. Odată cu înaintarea în vârstă, în mod natural, pielea începe să-şi piardă din elasticitate și fermitate. Rodiile sunt bogate în acid elagic, un antioxidant care promite rezultate spectaculoase în privinţa producţiei de colagen. Acestea ajută pielea să scape de acel aspect obosit al pielii şi ajută la diminuarea ridurilor.

Totodată, sunt recomandate persoanelor care au tenul uscat deoarece ajută la hidratarea acesteia. Totodată și putem spune şi în privinţa tenului gras unde, datorită prezenţei abundente de Vitamina C, se reglează producţia de sebum. În timp ce protejează și hrănesc pielea,  de asemenea, la combaterea semnelor de îmbătrânire, oferindu-ți o piele mai tânără. Derma (stratul exterior al pielii) este alcătuită din colagen și fibre elastice. Ridurile care apar în derm sunt cauza degradării colagenului și elastinei. Vitamina C este o parte integrantă a formării de colagen, ce permite proteinelor să devină mai puternice. O singură rodie conține 48 la sută din valoarea zilnică de vitamina C, notează știridelifestyle.ro

csid.ro

Este o sursă extraordinară de antioxidanţi puternici

Rodiile conţin antocianine şi flavonoizi care le dau culoare roşu intens  şi luptă împotriva aterosclerozei, o cauză a bolilor de inimă. Punicalagina, este responsabilă de jumătate dintre efectele antioxidante ale rodiei.

Susţin un organism sănătos

Studiile arată că persoanele care mănâncă rodii sau iau un supliment pe bază de extract de rodie prezintă un nivel scăzut al 8 – Oxo – DG, un compus biochimic eliberat în urma procesului de oxidare (baza îmbătrânirii şi degradării ţesuturilor). Persoanele care prezintă un nivel ridicat al acestui biomarker suferă des de slăbiciune musculară, problem ale ficatului, îmbătrânirea premature a pielii şi încetinirea funcţiilor creierului. Cu cât nivelul acestuia este mai scăzut, cu atât celulele şi ţesuturile sunt mai sănătoase.

elle.ro

Ţine la distanţă bolile de inimă

Punicalagina are un rol direct în ceea ce priveşte sănătatea inimii şi a sistemului vascular deoarece previne depunerile de pe artere. Un studiu a arătat că persoanele care au băut 30 de ml de suc de rodie zilnic timp de un an de zile au înregistrat scăderi ale tensiunii arteriale cu 12%, în timp ce de aterom s-a redus cu până la 50%. De asemenea, acest fruct crește nivelul colesterolului bun (HDL) şi îl reduc pe cel rău (LDL). Consumul constant de rodie împiedică depunerile de colesterol de pe artere.

Îmbunătăţesc starea de spirit

În același timp, sunt de ajutor nu numai la nivel celular, ci şi în ceea ce priveşte sănătatea emoţionala şi mintală. Persoanele care au consumat mereu suc de rodii şi-au îmbunătăţit starea de spirit, iar stările de anxietate s-au ameliorat.

Sursa csid.ro

Distribuie articolul: