Există întrebări pe care nu trebuie să le adresezi niciodată nimănui. Știu că suntem cu toții curioși, dar la auzul unor întrebări îți vine să tragi cortina și să pleci. Nu sunt întrebări ieșite din comun, ba chiar le adresăm foarte des fără să ne gândim dacă interlocutorul ar vrea să ne răspundă. Cel mai bun sfat este pur si simplu să spui: „Nu vreau să discut acest subiect”. Astfel vei evita să intri într-o discuție incomodă, poate chiar dureroasă pentru tine. 

În continuare voi scrie câteva întrebări pe care le găsesc total nepotrivite și la care nimeni NU este obligat să răspundă:

Când te măriți sau de ce nu ai un iubit/iubită? (Aici mai putem include: când faceți un copil?) 

Mda…. hai să vă spun cel mai sincer răspuns: Nu știm. Da, noi cei singuri nu știm de ce suntem singuri și nu știm când va apărea partenerul potrivit. Cu siguranță ai fost și tu măcar o dată întrebat asta și să fim onești, e aiurea…

Gândește-te că motivele pentru care cineva e singur sau nu are copii, poate fi unul dureros. Nu trebuie să îți pese ție de ce se întâmplă în inima sau în dormitorul unui om, care nu îți este foarte apropiat. Există cazuri când oamenii vor să vorbească despre aceste subiecte și atunci tot ce trebuie să faci este să îi ascuți și să le oferi sprijin.

Ce salariu primești?

Stop! Cum să întrebi așa ceva?

De foarte multe ori în spatele acestei întrebări se află intenția de a ști cum să se comporte cu tine. Din păcate există mulți oameni, care îi validează doar pe cei care fac mulți bani, iar ceilalți, în viziunea lor, nu reprezintă nimic demn. Ce și cât câștigi este ceva ce te privește doar pe tine și dacă îmi dai voie să îți ofer un sfat: nimeni nu trebuie să știe care este salariul tău. Crede-mă, e mai bine așa.

De ce v-ați despărțit? 

Cu siguranță și tu ai fost întrebat asta măcar o dată. Să fim sinceri. O despărțire dacă a avut loc, atunci e clar că ceva nu merge. Vinovați ori sunt ambii ori niciunul. Și da, nu e o întrebare deloc plăcută. Indiferent de natura despărțirii fie că ți-ai dorit-o sau nu, oricum nu a fost ușor. Să nu întrebăm asta dacă simțim că omul nu vrea să se descarce.

De ce alții (altele) au reușit, iar tu nu?

Întrebare care ne-a chinuit mult copilăria și nu doar. De câte ori ai fost întrebat de părinți de ce tu ai 7 la matematică când Ilenuța are 10?

De ce ea poate și tu nu? Ei bine, asta e o întrebare grea și pentru un adult, dar mai ales pentru un copil.

Fiecare om are momentul său! Nu trebuie să ne explicăm de ce încă nu am reușit să facem un anumit lucru, iar pentru asta nici nu trebuie să ne spunem în gura mare planurile. E mai bine să mergi în liniște spre țelurile tale.

Pe tine ce întrebări te scot din sărite? 

Distribuie articolul: