Deși vara este sezonul salatelor fresh, nici supele nu pot fi ignorate. În special cele din legume de sezon, așa cum sunt ardeii. Vă îndemnăm să încercați o supa-cremă bogată în arome și gust, perfectă atât fierbinte, cât și rece.

Ingrediente:

  • 500 g ardei copţi roşii
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 cartof mare
  • 200 g mascarpone
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

Cureţi legumele, tai cuburi ceapa şi cartoful, zdrobeşti usturoiul. Într-un vas antiaderent, încingi uleiul de măsline şi sotezi ceapa şi usturoiul 2-3 minute, apoi adaugi cartoful şi presari un praf de sare.

Continui să le căleşti 3-4 minute, adaugi ardeii copţi, torni aproximativ 1 litru de apă, pui capacul şi laşi să fiarbă 20-25 de minute, la foc mediu.

Condimentezi supa cu sare şi piper, după gust, adaugi mascarpone şi mixezi cu un blender până obţii o cremă fină. O serveşti caldă sau rece, cu crutoane.