Cum să faci bani din blog? Curios să afli? Citește acest articol și află toate secretele care te vor ajuta să faci bani din blog.

Te gândești ce să faci pentru a câștiga bani din blog? Află toate secretele acum! Un blog este un site web, în care conținutul este publicat frecvent, de obicei scris într-un stil informal sau conversațional – adesea cu scopul de a atrage cititori și de a genera un venit online. Crearea unui blog este una dintre cele mai ușoare și mai accesibile modalități de a lansa propria afacere și de a genera venituri online (de oriunde din lume).

Nu este nevoie să fii un scriitor profesionist sau dezvoltator web și nu ai nevoie de acreditări, ani de experiență în domeniul sau de o diplomă pentru a crea un blog și a avea succes cu acesta. Poți începe să scrii pe un blog indiferent de vârstă, locație sau nivel de experiență, iar în timp, ai toate șansele de a transforma această activitate într-o sursă de venit.

Se mai fac bani din blogging?

Da, milioane de oameni din întreaga lume încă fac bani din confortul propriei case. Blogging-ul poate fi una dintre cele mai profitabile moduri de a genera venituri online, cu costuri de pornire foarte mici. Nici măcar nu e nevoie să faci din blogging o activitate cu normă întreagă. Chiar și acordând doar câteva ore pe zi acestei activități, poți avea venituri semnificative. Cum poți începe și tu să faci bani prin utilizarea unui blog? Vom vedea în continuare!

1. Alegi numele și nișa blogului tău

În primul rând, este important să alegi un nume și o nișă pentru noul tău blog.

Numele blogului este ceea ce cititorii vor vedea mai întâi, deci ar trebui să reprezinte în mod ideal fie subiectele generale despre care vei scrie – fie ar putea fi numele tău, cel al companiei pe care o reprezinți, sau, de ce nu, o combinație atractivă de cuvinte.

la fel de importantă precum numele este alegerea nișei, adică a subiectului primar pe care îl vei aborda în postările tale. Exemplele includ subiecte precum călătorii, mâncare, modă, stil de viață, tehnologie și altele. Încorporarea unui cuvânt sau două care să semnaleze clar despre ce este conținutul, în numele blogului, va fi de mare ajutor pentru viitorii cititori ai blogului.

2. Publică blogul online

Al doilea pas în lansarea unui blog este extrem de important și se referă la publicarea blogului în spațiul virtual. Acest lucru nu îl vei face tu, ci va fi realizat de o companie specializată. În acest pas, vei selecta platforma de blogging și planul de găzduire web pe care le vei folosi pentru a publica blogul online.

Pentru a face site-ul tău accesibil altor persoane de pe Internet, ai nevoie de un hosting web VPS. Gazda host) păstrează toate fișierele site-ului în siguranță și se asigură că oamenii îți pot accesa blogul atunci când fac click pe un link.

3. Personalizează imaginea blogului tău

Acum, că ai trecut prin faza crucială de configurare a unui blog, este timpul să te distrezi puțin. Mai exact, este nevoie să dai un aspect frumos blogului tău. Un design bun al blogului va atrage un număr semnificativ de vizitatori și le va da acestora încredere în informațiile afișate pe site. Le spune oamenilor că îți pasă suficient de mult de blogul tău pentru a-l face să arate frumos. Acest lucru nu înseamnă că ai nevoie de animații sau de tone de fonturi și culori extravagante. De fapt, cele mai bune modele sunt simple, clare și ușor de citit.

Odată ce ai stabilit tema potrivită pentru blogul tău, este timpul să faci cunoștință cu diversele pluginuri care te vor ajuta să faci blogul cât mai ofertant. În funcție de platforma aleasă, vei avea la dispoziție o serie de instrumente (cele mai multe gratuite), care te vor ajuta să configurezi cât mai multe opțiuni, cum ar fi: abonare la newsletter, adăugarea diverselor produse în coș, atașarea profilelor de social media și multe altele.

4. E timpul pentru prima ta postare

Nimeni nu citește un blog doar pentru că acesta arată bine sau pentru că postările sunt frecvente (deși ambele aspecte sunt importante).

Citești un blog pentru că îți pasă de ceea ce scrie. Crearea de conținut puternic este ceea ce vă va aduce cititori și te va ajuta să câștigi în cele din urmă bani.

Înainte de a te îndepărta prea mult de crearea unui plan de afaceri pe blog, de a-ți configura planul editorial și de a scrie prima postare pe blog, e nevoie să-ți răspunzi la câteva întrebări simple:

  • De ce îți pasă de subiectul pe care îl dezbați pe blog?
  • De ce ar trebui să asculte ceilalți ce spui?
  • De ce este acesta un subiect la care poți adăuga valoare?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, e nevoie să te gândești un blog ca la orice altă afacere. iar importanța nișei apare din nou. Gândește-te la publicul tău țintă și alege 5-10 combinații de cuvinte cheie sau subiecte din această nișă despre care vei scrie. Deci, dacă vrei să ai un blog despre cursuri de chitară, poți alege cuvinte cheie precum „cele mai bune cărți de chitară”, „cum să cânt la chitară”, „acorduri de chitară pentru începători”, „ce chitară ar trebui să cumpăr” și așa mai departe.

5. Câștigă bani utilizând blogulul 

Este bine să ai o idee despre modalitățile prin care vrei să câștigi bani în timp ce faci primii pași în această nouă aventură. Unele dintre aceste strategii de generare de bani vor fi mai ușor de implementat decât altele, în timp ce numărul cititorilor crește. Iată câteva idei pe care merită să le iei în considerare.

Bani din blog? Freelancing (Vânzarea diferitelor servicii)

Dacă doriți vrei începi să câștigi bani de pe seama blogul tău cât mai repede posibil, atunci vânzarea serviciilor este de departe cea mai ușoară opțiune. Ce să vinzi? Orice activitate la care te pricep. Poate fi vorba de diferite cursuri, de creare de conținut, editarea fotografiilor sau a videoclipurilor.

Bani din blog? Programe afiliate

În fiecare lună, afiliații câștigă venituri pasive din programele afiliate. Ce înseamnă asta? Spre exemplu, tu promovezi anumite produse de make-up. Toți cumpărătorii care accesează produsele folosind un link de pe site-ul tău, îți vor aduce un mic procent din vânzări. Gândește-te că nu trebuie să faci prea multe, doar să promovezi unul sau mai multe companii. Alege produse sau servicii potrivite nișei tale și încearcă să promovezi doar acele produse despre care știi că sunt calitative, deoarece în caz contrar îți vei pierde credibilitatea în fața publicului tău.

Bani din blog? Cursuri online

Dacă ai o abilitate (sau experiență) pe care alții doresc să o învețe, este relativ ușor să prezinți cele mai bune sfaturi, strategii, tactici și tutoriale într-un curs online. Cititorii tău vor plăti pentru a putea avea acces la aceste cursuri, iar astfel veniturile tale vor crește semnificativ.

Distribuie articolul: