Uneori, să impui limite la dulce nu este deloc sănătos, chiar periculos pentru sănătate. Vă vom spune de ce trebuie să includeți în alimentația zilnică produse care conțin zahăr.

Crește șansele de a rămâne însărcinată

Dacă planificați în viitorul apropiat să deveniți o mămică fericită, cel mai probabil medicii vă vor sfătui să nu neglijați vitamina E, care crește probabilitatea de a concepe un copil. Și această vitamină este abundentă nu numai în uleiul de floarea-soarelui, pe care probabil nu veți dori să-l consumați cu lingurile, ci și în halva care are un gust deosebit, în special cea pregătită acasă.

Diminuează durerile menstruale

Ați observat vreodată că, înainte de începerea menstruației, trebuie să mâncăm ciocolată sau orice altceva dulce? Se pare că, astfel, organismul semnalează o schimbare a nivelului de hormoni din corp. Magneziul care se conține în ciocolată va ajuta la ameliorarea durerii din abdomenul inferior, iar cel mai simplu biscuit poate crește nivelul de serotonină, o substanță care ne afectează dispoziția. Apropo, același lucru este valabil și pentru înghețată, ea poate să amelioreze senzațiile dureroase chiar mai repede decât ciocolata.

Activează creierul

Dintre alimentele care influențează activitatea creierului, dulciurile sunt primordiale. Și anume ciocolata amară, cu un conținut ridicat de cacao, deoarece ciocolata cu lapte, și cu atât mai mult cu nuci, înseamnă grăsimi suplimentare care nu vă vor permite să vă concentrați și te poate face lent și chiar puțin inhibat … Și cu siguranță nu ciocolata albă, care nu are deloc legătură cu ciocolata adevărată. De asemenea, ciocolata neagră are cel mai scăzut conținut de calorii. Așadar, un astfel de desert este un mare ajutor în timpul sesiunilor studențești și în cazul proiectelor de la muncă.

Provoacă fericire

De câțiva ani se vorbește la nesfârșit despre hormonul fericirii, dar el a fost găsit în dulciuri! Bomboanele și ciocolata ne ajută corpul să producă cantități mari de serotonină, chiar hormonul fericirii, care este responsabil pentru o bună dispoziție și, de asemenea, crește nivelul de endorfine care provoacă sentimente de plăcere sau chiar un fel de euforie. În plus, ciocolata, de exemplu, este capabilă să reîncarce energia de care avem nevoie atât de mult, mai ales când ceva nu merge bine. Zahărul 99,9% înseamnă carbohidrați, ceea ce înseamnă că este o sursă ideală de energie. Acești carbohidrați reprezintă un combustibil rapid, sunt utilizați aproape instantaneu. Și starea de spirit, după cum știți, depinde direct de energia din corpul nostru.

Ajută la prevenirea răcelii

Dacă seara nu consumi doar ceai cu ​​lămâie, ci ai și o gustare cu ciocolată, cel mai probabil că poți uita de boli în timpul iernii. Cum asta funcționează? Totul este foarte simplu! Dacă consumi o băutură fierbinte cu lămâie în regimul alimentar, obțineți un exces de vitamina C, iar mirosurile de ciocolată, vanilie și scorțișoară contribuie la producerea de imunoglobulină, o substanță care este responsabilă în corpul nostru pentru protejarea împotriva bacteriilor dăunătoare, ca microbi și viruși. Așadar, nu vă grăbiți să refuzați de la o gustare delicioasă, mai ales dacă organismul cere. Dar nu uitați că, chiar și în acest tip de prevenire a răcelii, trebuie să aveți o limită.