O multitudine de proceduri estetice, bazate pe produse sau pe aparate, sunt disponibile pe rețelele sociale și în saloanele de estetică de la noi. Cum alegem? Ce ni se potrivește mai bine? La aceste întrebări ne-a răspuns Ana Platonov, esteticiană în cadrul Daria Room. Ana a venit și cu recomandări despre cum să alegem corect procedurile, ce putem face în condiții casnice și ce nu recomandă să încercăm sau testăm.

Oferiți încredere specialistului

„Cel mai frecvent doamnele se confruntă cu problema că citesc rezumatul procedurii pe internet și vin după ea la cabinet. Este însă foarte important să luăm în calcul anumite particularități ale fiecărui tip de ten, influențat inclusiv de factorii externi: vremea de afară, anotimp, predispoziții de la alți factori. Recomand pacientelor să dea mai multă încredere sfatului specialistului despre cum îngrijim, cum setăm procedurile la moment – este probabil indicația numărul 1. Nu vă temeți să veniți la salon și să decideți pe loc procedura, împreună cu specialistul”, ne recomandă Ana Platonov.

Atenție la îngrijirea acasă

„În mare parte, când vine clienta la salon, mă strădui să văd un ten demachiat, ca să înțeleg cu ce luptăm. Discut cu clienta ca să înțeleg ce simte ea la nivelul tenului, ce o deranjează și când se simte confortabil, particularitățile și aspectele îngrijirii. Neapărat o voi întreba ce ritual are și când a făcut ultima dată o curățare sau orice altă procedură cosmetică/ estetică sau alte terapii. Dacă avem de-a face cu un ten foarte gras, în primul rând analizez pas cu pas ce face ea la domiciliu – poate îi scapă un produs sau poate face exces de alte produse. Demachierea de seară, tonifierea după curățare și crema hidratantă sau nutritivă, în dependență de tipul de ten – aceștia ar fi pașii esențiali în îngrijirea acasă, de două ori pe zi. Desigur fiecare produs se alege în corespundere cu tipul de ten”, a mai menționat esteticiana.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Daria Room (@dariaroom)

Schimbăm strategia „din mers”

„Am avut multe cazuri la cabinet când am schimbat procedura recomandată din varii motive. Dacă este sezon rece și tenul este extrem de uscat sau sensibil la temperaturile joase – acestuia îi este contraindicat un peeling agresiv. La telefon este destul de greu să dăm careva indicații – putem doar rezerva mai mult timp ca să reușim să analizăm mai bine aspectele tenului. Discuția cu specialistul este însă mereu binevenită și deja esteticianul poate recomanda altceva sau mai multe vizite.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Daria Room (@dariaroom)

Îngrijirea zilnică trebuie să fie baza, iar ziua neapărat folosiți o cremă cu factor de protecție solară – chiar dacă afară nu este foarte multă lumină solară. Mai putem adăuga, o dată pe săptămână, un scrub lejer sau un gomaj sau niște peeling-uri în condiții casnice, însă urmărind cu atenție instrucțiunea de pe ambalaj. Măștile hidratante sau astringente, de 2-3 ori pe săptămână sunt foarte binevenite. Particularitățile tenului ne vor dicta ce facem în cazul fiecăruia, pentru că opțiuni sunt multe, aparataj performant avem – trebuie doar să ne pliem perfect pe nevoile tenului”, ne recomandă esteticiana Daria Room.

NU faceți experimente cu tenul

„Un peeling poate face și mai rău unui ten foarte uscat și sensibil, poate da o senzație neplăcută de uscăciune, persistentă câteva zile. Pentru un ten gras nu este recomandat mesajul facial – intensificăm prea mult circulația sanguină și ne putem alege cu inflamații. Depinde însă foarte mult și de starea porilor la moment.

La fel nu recomand deloc procedurile foarte severe: gen plasture pentru punctele negre sau altele din așa serie. Nu veți reuși să extrageți tot conținutul comedonului – deci o curățare la 4, 6, 8 sau chiar 12 luni este foarte indicată. Spun aceste intervale diferite, pentru că și acestea reies din specificul tenului.

În cazul tenurilor acneice, primul pas este medicul dermatolog, care va indica tratamentul cuvenit pentru cauza acneei, cel mai probabil venită din interior. La estetician vom începe cu o curățare și deja cosmeticianul decide care este evoluția. Cazurile acneice cer multă sârguință și multă atenție, iar respectarea termenelor de vizită, dar și de îngrijire date de specialist este crucială în obținerea rezultatelor frumoase”, ne declară pe final Ana Platonov, specialistă la Daria Room.

Alege corect și neapărat ține cont de ce spune tenul tău – el știe cel mai bine ce i se potrivește!