Aceasta este poate cea mai simplă prajitură cu lapte, pentru care nu ai nevoie decât de 6 ingrediente! O prepari ușor și o bagi la cuptor în timp record. 

Iată cum o gătește mama_tiramisu

Ingrediente:

Pentru caramel

120 gr de zahăr și 3 linguri de apă

Punem totul într-o oala și lăsam la foc mic, amestecăm uneori până se topește zahărul (fiți atente, abia începe a se topi zahărul si culoare devine cafeniu deschisă și o luam de pe foc)  IMEDIAT răsturnăm caramelul pe tigaie și lăsăm compoziția să se prelingă uniform.

Pentru FLAN

7 ouă

500 ml de lapte

400 ml de lapte condensat

Mod de preparare

Fierbem laptele cu 2 bucăți de coajă de lămâie.

Batem ouăle cu 2 linguri de zahăr timp de 5 minute, după adăugăm laptele condensat, iar apoi turnăm laptele fiert și iarăși amestecăm totul cu mixerul 4-5 minute.

Compoziția obținută se toarnă peste caramel. Acoperim cu folie de aluminiu, punem pe o tigaie mai mare , adăugăm câteva pahare de apă și dăm la cuptor 190 gr timp de 50 min.

După ce am scos flanul de la cuptor îl lăsăm să se răcească  și îl băgăm la frigider cel puțin 2-3 ore, iar în final îl răsturnăm cu fața în jos și servim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rudy (@mama_tiramisu)

Distribuie articolul: