Pe 23 decembrie, la ora 19:00 va avea loc un concert virtual de caritate, dedicat Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. În cadrul concertului, vor evolua atât artiști din Marea Britanie, cât și cei stabiliți în Republica Moldova. 

Asociația Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) a hotărât ca în acest an să susțină o cauză nobilă. E vorba de reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, după incendiul ce a avut loc în această toamnă. „De Crăciun haideți să dăruim din ceea ce avem, să ajutăm comunitatea noastră și să demonstrăm unitatea basarabenilor de pretutindeni. Haideți să fim alături de edificiile naționale”, menționează reprezentanții AMMB.

Toți banii colectați pe parcursul acestui eveniment vor fi donați pentru reconstruirea edificiului Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Donațiile se fac pe următorul cont bancar:

Name: Filarmonica Nationala
Address: Varlaam 78
IBAN: MD11ML000000002251934282
BIC/ SWIFT: MOLDMD2X

Fondată în 1940, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” a devenit cea mai importantă instituţie de concert din Republica Moldova. Activitatea artistică de bază este susţinerea pe parcursul stagiunii a concertelor: simfonice, vocal-simfonice, camerale, concerte de muzică populară, concerte de muzică uşoară. Concertul este organizat de către Asociația Moldovenilor din Marea Britanie.

Reamintim că pe 24 septembrie, edificiul a fost distrus în urma unui incendiu și a fost afectată o suprafață de 3500 metri pătrați.