Prințul de Wales s-a căsătorit pentru prima dată în 1981. Aleasa sa a fost tânăra doamnișoară Diana Spencer, care nu avea nici măcar douăzeci de ani când viitorul rege i-a propus să devină soția lui. După 11 ani, cuplul se va despărți, iar în 1996 vor oficializa divorțul. Fiecare are o opinie separată de ce ei totuși au divorțat, iată că s-a aflat și opinia Reginei Elisabeta a II-a. 

În mod ciudat, pentru prăbușirea primei căsătorii a fiului său, Elisabeta nu dă vina pe înșelare, care a otrăvit viața de familie a cuplului. Potrivit reginei, problema e în vârsta lui Charles. Primul copil al Elisabetei și al Prințului Philip s-a născut pe 14 noiembrie 1948. La momentul nunții, Charles avea 32 de ani. Mireasa era cu 12 ani mai tânără – nu avea nici măcar 20 de ani. Diana a repetat povestea mamei sale, care s-a căsătorit cu un bărbat cu 12 ani mai în vârstă decât ea și, în final, această căsătorie s-a destrămat și toți copiii au rămas cu tatăl.

În ciuda faptului că alesa i s-a părut foarte atrăgătoare lui Charles, diferența de vârstă l-a speriat. Expertul regal Sarah Bradford a menționat în documentarul „Charles și Dee: Adevărul despre nunta lor”, că prințul o considera drept „copil”. Desigur, în cele mai blânde expresii și fără ironie, dar moștenitorul a semnalat totuși ceea ce îl îngrijora. „Este drăguță, perfectă. Dar este încă un copil”, a spus Charles, potrivit redacției Express. „Nu pare suficient de mare pentru a nu merge la școală, ce să mai zici de căsătorie”.

După câțiva ani de căsătorie, prințul de Wales și-a reînnoit relația Camilla Parker Bowles, care era căsătorită și ea la acea vreme. Cu toate acestea, chiar înainte de aceasta, Diana considera că inima soțului ei a fost ocupată de o altă femeie, în timp ce ea era doar o „candidatură potrivită”. Iar tinerețea prințesei nu a fost în favoarea ei – mai târziu Diana a recunoscut că era prea tânără când a acceptat cererea lui Charles, cedând iluziilor. De asemenea, lipsa de experiență nu i-a permis să găsească limbă comună cu soțul ei și să intre în poziția sa, în loc să se concentreze asupra nemulțumirilor și să joace în fața publicului.

S-ar părea că regina se aștepta la un astfel de rezultat. „Regina crede că unul dintre motivele pentru care căsătoria lui Charles și Diana nu a durat mult a fost din cauza că a așteptat prea mult”, a spus autorul regal Robert Johnson. „Până la vârsta de 32 de ani, deja dobândise obiceiuri solide”. Cu toate acestea, a doua căsătorie a prințului de Wales, care a început-o la vârsta de 56 de ani, arată fericită și armonioasă. În timpul carantinei, el și ducesa Camilla și-au sărbătorit cea de-a 15-a aniversare.

Sursă: marieclaire.ru