La mijlocul lunii august, surorile Irina și Mihaela, antrenoarele Fit mami, au venit cu un anunț special. Ambele sunt însărcinate, cu o diferență de termen de trei luni. Este de prisos să menționăm cât de mare le-a fost surprinderea și bucuria de a afla acest lucru. Acum, o bună parte a postărilor este dedicată femeilor însărcinate, fetele venind cu informații bazate pe experiența personală în sarcină. În cel mai recent video, Miha Galbura a demonstrat câteva tipuri de exerciții benefice pentru graviduțele care se confruntă cu așa o condiție precum este simfiza.

View this post on Instagram

🤍 Love in time of Pandemic sau cum Universul le aranjează pe toate. ⠀ Primăvara am aflat ambele că purtăm în noi o nouă viață cu o diferență de 3 luni. Ce poate fi mai frumos și mai motivant pentru noi, să știi că acum ai două inimi, iar asta înseamna de două ori mai multă iubire și grijă de sine 🙌 ⠀ Nu am planificat niciodată ca să fim gravide în același timp, dar totul se întâmplă așa cum trebuie. ⠀ @irinagalbura este la a doua sarcină și toamna va deveni mamă 😍 ⠀ @miha.fox va deveni pentru prima dată mamă, iarna. ⠀ Astfel, vom posta pe pagina Fit Mami informații și experiențe personale din timpul sarcinei 🤰 #fitmami #pregnancy

A post shared by Pre & Postnatal Fitness Expert (@fitmami_challenge) on

Potrivit doc.ro, simfiza pubiană este articulația care unește cele două oase pubiene prin intermediul unor ligamente. În timpul sarcinii aceste ligamente se pot relaxa excesiv, cauzând un disconfort mare mamei, limitându-i mișcările, disconfort care mai este cunoscut și ca durerea centurii pelviene. Această articulație este formată din două părți, care sunt despărțite de un spațiu umplut de lichid și este fixată printr-o rețea densă de țesuturi dure (ligamente). De regulă, acest spațiu nu depășește patru-cinci milimetri. În timpul sarcinii însă, acesta crește cu două sau trei milimetri. Dacă spațiul se întinde pe mai bine de zece milimetri, vorbim de diastaza simfizei pubiene, o situație foarte rar întâlnită și care poate fi diagnosticată doar după efectuarea unui examen radiografic, o scanare cu ultrasunete sau un RMN. În timpul nașterii, pentru a ușura trecerea bebelușului, organismul femeii însărcinate secretă un hormon, care poartă numele relaxină. Acesta acționează asupra articulațiilor pelvisului, permițându-le să se întindă.

O metodă accesibilă de a ușura durerile sunt exercițiile pentru întărirea coloanei vertebrale, a abdomenului, a șoldului și a mușchilor pelvisului. Acestea vor îmbunătăți stabilitatea pelvisului și spatelui. Consultați medicul înainte de a practica orice tip de exerciții, în special dacă nu le-ați practicat înainte de sarcină.

Pentru a ameliora durerile, Mihaela vine cu un set de exerciții pe care le puteți practica acasă. Aceasta mai recomandă: „Legați-vă o centură în jurul bazinului, pentru a fixa mai bine oasele. Puteți purta centura și pe parcursului zilei. Executați fiecare exercițiu timp de 60 sec”

Sursa: Instagram.com