Pe Mihaela Galbura o știu multe mămici care au trecut deja prin experiența unei nașteri, din prisma provocărilor pe care le lansează frecvent în mediul online, pentru recuperarea post natală. Antrenoarea de fitness este și ea mămica unei fetițe dulci de câteva luni, iar acum recunoaște că se implică în recuperarea post-partum de două ori mai mult. Ajutată de micuța Amira, Miha execută exercițiile cu mai multă bucurie și încurajează proaspetele mămici să își iubească corpul și kg, chiar și după naștere. Cum a fost experiența ei și cum s-a schimbat viziunea antrenoarei după ce a devenit mămică, ne-a spus chiar ea într-un interviu marca Pampers Active Baby.

Miha, care a fost primul sentiment pe care l-ai avut atunci când ai ținut-o pentru prima dată pe fetița ta în brațe?

Iubire infinită. Până atunci nu credeam că există așa sentiment puternic. Am născut la 21:55 și acest sentiment a reușit să mă țină in picioare până la 6:00 dimineața (asta după 15 ore de travaliu și o naștere deloc ușoară). O legănam și o priveam încontinuu, nu mai puteam de dragul ei. Aveam impresia ca viața mea a început în momentul când am simțit-o pe pieptul meu.

Lucraseși și discutaseși până la acel moment cu foarte multe mame, le ajutai să-și revină după naștere, le cunoșteai problemele. Cum le-ai privit atunci când ai fost și tu în pielea lor?

Vaaai, cât de mult s-a schimbat lumea mea și viziunile pe care le aveam. Mereu am fost solidară cu mamele, fiind antrenor certificat anume în recuperarea post-partum. Dar pot spune că doar acum, în rolul MEU de mamă, le înțeleg bucuriile, grijile și durerile. Sunt în continuare antrenor în recuperarea post-partum, însă acum, o spun sigur, cu o implicare de 200% (râde).

Ce te-au învățat primele luni alături de micuța ta, ce lecții ți-au dat?

Să o îngrijesc sau să schimb un scutec nu a fost o problemă. Însă pot spune că am învățat să fiu cea mai bună mamă pentru ea. Am înțeles că ea simte fiecare stare pe care o am eu. De aceea, când mi-e greu, mă așez într-un colțișor al meu, meditez, mă readuc la starea de liniște, reușind astfel să-i păstrez și ei calmul. Nu reușesc mereu, însă depun foarte mult efort. Să devii părinte e, în primul rând, un enorm lucru cu tine însuți

Cum apreciezi evoluțiile pe care le avem noi în creșterea copiilor, comparativ cu ce aveau la dispoziție mamele, bunicile noastre?

Realizez că din acest punct de vedere, acum (în zilele noastre) e chiar ușor să fii mamă: scutece, șervețele umede, produse pentru piele sensibilă, creme sau traverse de unică folosință…). Chiar nu știu cum înainte mamele și bunicile noastre le reușeau pe toate.

Miha, tu continui și mai activ challenge-urile tale pentru mamele care vor să fie FIT. Cum îți reușește?

Îmi reușește pentru că vreau să susțin mamele atunci când vor să se recupereze fizic (și nu doar) după naștere. Acum că trec și eu prin aceleași schimbări, energia cu care antrenez online proaspetele mămici e total alta. Eu acum tot mă antrenez după programele noastre de la Fit Mami, și provoc mamele s-o facă împreună cu mine, cot la cot. Sper că reușesc astfel să le motivez și mai mult.

Ce recomandări, sfaturi sau sugestii ai aveau pentru femeile care încă ezită să guste din maternitate din varii motive (silueta, îngrășare, nu-și va putea reveni etc.)?

Dragi mămici, nu vă faceți griji pentru kg în plus sau formele „NEinstagramabile”. E fiziologic și absolut normal să vedeți în oglindă un corp schimbat, dar e un corp care va da/ a dat viață! Iubiți-vă vergeturile, kg în plus, celulita, coapsele apetisante. Și doar atunci când veți ști să vă iubiți, să vă acceptați așa cum sunteți, veți reuși să faceți sport din plăcere (alături de @fitmami) pentru a recupera musculatura după naștere. Cereți ajutor când simțiți nevoia!

*Acest proiect este realizat cu suportul Pampers Active Baby

P