În 2020, după instaurarea regimului de carantină și închiderea tuturor hotarelor, sentimentul de singurătate se face tot mai resimțit. Tot în acest an a crescut numărul oamenilor ce suferă de o depresie clinică și tot mai mulți au încercat să-și pună capăt zilelor. Pentru a evita frica de singurătate, am pregătit câteva sfaturi pe care ar trebui să vă concentrați. 

Ocupați-vă cu ceva care vă aduce plăcere și bucurie

Poți petrece timpul vesel nu doar în companii mari și gălăgioase. Alegeți ocupația preferată și începeți să o practicați. Sunteți amatori de gătit? Atunci căutați rețete interesante, unice și spor! Puteți da start unui maraton de vizionare a filmelor. Sau puteți face anumite schimbări în locuință, mai ales dacă demult nu ați mai făcut modificări. Trebuie doar să acceptați timpul în care sunteți singuri, ca o posibilitate pentru a petrece timpul util, să nu credeți că este un chin, este o plăcere de a avea timp pentru propria persoană și propriile plăceri.

Nu uitați de exercițiile fizice

Antrenamentele regulate sunt cele mai bune „pastile” de la gânduri negative și dispoziție rea. Cred că deja ați observat cum după un antrenament sunteți plini cu puteri și motivație, din acest motiv se recomandă să vă antrenați și acasă. În timpul efectuării exercițiilor fizice, în organism se produc neuronii care răspund de bunăstare și fericire.

Dormiți cel puțin 8 ore pe zi

Odihna calitativă, de asemenea ne afectează buna dispoziție și pozitivismul. În caz că suferiți de insomnie, aveți grijă ca în cameră să fie mereu întuneric și răcoare. Lăsați la o parte toate gadgeturile și altă tehnică cu câteva ore înainte de somn, de asemenea străduiți-vă să nu consumați cafea după masă.

Sunați pe cineva din rude sau prieteni

Nu este nimic rău dacă o să sunați pe cineva din apropiați pentru a vorbi despre ce se întâmplă la moment și ce credeți despre asta. Povestiți despre problemele cu care v-ați confruntat, când le vociferați, ele nu mai par atât de grave și imposibile de rezolvat. Nu uitați că trebuie să comunicați cu cineva din apropiați, asta foarte mult contează pentru sănătatea psihică.

Zâmbiți!

Zâmbetul este cel mai bun remediu contra stresului. Atunci când zâmbim, crește nivelul de serotonină în sânge, așa numitul hormon al fericirii. Iar nivelul de adrenalină și cortizol, din contra, scade. Din acest motiv trebuie să zâmbiți cât mai des, indiferent că sunteți în cercul de prieteni sau nu.

Sursă: glamour.ru