Multe mămici aflate în concediul de maternitate se autodescoperă pe ele și își găsesc hobby-uri, cu care să-și ocupe timpul liber. La fel s-a întâmplat și în cazul Mariei Novac, o tânără de 27 de ani din Chișinău, care a decis să combine această perioadă frumoasă din viața sa cu pasiunea de a crea torturi. 

„Mă aflam în vacanță împreună cu soțul meu și căutam pe internet ceva neobișnuit cu care să-l surprind. Întâmplător, am văzut câteva fotografii cu torturi din jeleu, torturi 3D. Mi-au plăcut foarte mult, erau atât de frumoase și originale și mi-am propus să încerc să fac și eu așa o prăjitură”, spune tânăra.

Chiar dacă nu a putut face rost de rețete pentru astfel de opere de artă dulci, Maria nu a renunțat la încercarea de a face prăjitura 3D și a început să experimenteze în bucătărie.

„În cap aveam o imagine despre cum ar trebui să arate o prăjitură cu jeleu, dar în realitate, neavând rețeta nu înțelegeam cum să o fac. Nu știam cantitățile și am făcut prea mult jeleu, care ar fi fost suficient pentru trei prăjituri, ci nu una. Desenul din tort a fost simplu, dar am lucrat la el foarte mult timp. Primul meu tort a fost foarte diferit de prăjiturile de astăzi, atât la ​​gust, cât și la decor, dar soțului i-a plăcut și toată familia a fost încântată. Îmi amintesc în detaliu acea prăjitură, atunci când am văzut-o, am înțeles că este exact ceea ce vreau să fac în continuare”, povestește Maria.

De atunci și până acum, a experimentat zeci de rețete și tehnici, iar prin încercare și eroare, a obținut rezultatul mult dorit. Astăzi are multe solicitări și comenzi, lucrează doar în funcție de rețeta sa personală, dar constant încearcă să schimbe, să adauge ceva nou.

„Comenzile sunt diferite și sunt adesea comandate de fete și femei. Comandă pentru copii, soți, părinți, prieteni, rude etc. Fiecare comandă este individuală pentru mine și cu cât știu mai mult despre persoana pentru care fac acest tort, cu atât îmi este mai ușor să fac decorul”, menționează ea.

Pentru că are o fiică mică, căreia trebuie să-i acorde mult timp și atenție, Maria lucrează noaptea sau la amiază, în timp ce aceasta doarme. Îi place enorm de mult ceea ce face și de multe ori așteaptă cu nerăbdare să cadă noaptea ca să poată începe să creeze. Aceasta visează la ziua când va putea să-și transforme marea pasiune într-o afacere dulce.

Vezi mai jos și alte fotografii cu creațiile sale desprinse din povești:


Sursa foto: Instagram

Distribuie articolul: