Ori de câte ori te simți foarte obosită, amețită sau ai dureri de cap, stai câteva minute într-un loc liniștit și masează-ți tâmplele. Sunt cele două zone deosebit de receptive ale organismului tău, alături de punctul magic dintre sprâncene. Masajul tâmplelor are semnificații mult mai profunde pe care ar trebui să le cunoști și tu.

Este miraculos cum își trece oboseala sau durerea de cap, dacă apelezi la una dintre cele mai vechi și eficiente soluții. Masajul tâmplelor este un remediu nu doar pentru durerile fizice, ci și pentru tensiunea interioară care îți dezechilibrează organismul. Iată ce semnificații are pentru specialiști.

Pe cât de simplu, pe atât de eficient

Pare foarte simplu, să faci masajul tâmplelor, și uneori ți se pare că nu are efect. În realitate, trebuie să îi acorzi puțin mai multă atenție și să respecți câteva reguli pentru a avea beneficiile dorite.

Alege un loc liniștit, departe de calculator, televizor sau telefon. Nu sta cu ochii în ecrane, când îți masezi tâmplele. Stai relaxată, eventual cu ochii închiși, încearcă să te detașezi de probleme și chiar de durere. Apelează la masajul tâmplelor numai când reușești să te liniștești, altfel nu va avea rezultatul dorit.

Masează-ți tâmplele circular, cu mișcări ușoare, deoarece nu este nevoie să apeși prea mult. Masajul trebuie să dureze cel puțin 3 minute până la 6 minute, cu o pauză de 15 minute după care poți relua masajul tâmplelor.

Beneficii imediate, dar și pe termen lung

Acest tip de masaj este de mare ajutor atunci când te doare capul, când te doare ceafa sau când ai mușchii gâtului încordați și ai impresia că ai capul înțepenit. Ajută inclusiv în caz de migrene, dar trebuie să stai într-un loc cu o lumină difuză sau chiar pe întuneric, întinsă pe un pat comod.

Masajul tâmplelor acționează în câteva minute, dacă este făcut corect. Te vei simți mult mai bine în scurt timp, dar are și beneficii de lungă durată. În multe tratate din India și China, masajul tâmplelor este recomandat zilnic, îndeosebi seara, când ai nevoie de relaxare.

El te ajută să alungi oboseala psihică pe care o acumulezi din cauza stresului de peste zi, te ajută să te relaxezi, să te concentrezi asupra ta însăți și te ajută să meditezi, dacă dorești acest lucru.

Masajul tâmplelor te ajută să îți echilibrezi torentul de emoții și să elimini sentimentele negative, dacă te concentrezi asupra lucrurilor pozitive pe care le-ai făcut peste zi. Este un bun stimulent al energiilor pozitive interioare pe care nu le vei simți, decât dacă găsești timp pentru tine, să te relaxezi și să îți regăsești armonia interioară. Dar aceste beneficii nu sunt imediate, ele se simt în timp, dacă apelezi la acest masaj simplu zilnic.

SURSA

Distribuie articolul: