Dincolo de gustul delicios al acestui fruct de toamnă, dovleacul este o sursă bogată de nutrienți, care aduc numeroase beneficii sănătății celui care îl consumă.

Dovleacul e bogat în vitamine și e sărac în calorii, ceea ce îl face alegerea perfectă pentru mesele și deserturile de toamnă. Așa că trebuie să profităm și să includem dovleacul la cât mai multe mese, sezonul lui fiind în plină desfășurare.

Iată cu ce beneficii vine la pachet consumul de dovleac:

Ajută în procesul de slăbire

Dovleacul e bogat în nutrienți și sărac în calorii, ceea ce îl face alegerea perfectă pentru dietele care au ca scop slăbirea. Aproximativ 250 de grame de dovleac au 50 de calorii, iar pulpa acestui fruct înlocuiește cu succes carbohidrații oferiți de cartofi, spre exemplu. În plus, e o sursă bogată de fibre, cele care mențin senzația de sațietate.

Reglează digestia

Fibrele despre care vorbeam mai sus ajută la absorbția mult mai ușoară a nutrienților de către organism și încetinesc absorbția carbohidraților și a zaharurilor naturale, două beneficii majore pentru sănătate și pentru siluetă, deoarece, astfel, nu se mai înregistrează oscilații mari ale nivelului de zahăr din sânge. Dovleacul e format din 90% apă, un bonus pentru buna funcționare a tranzitului intestinal.

Întărește imunitatea

Dovleacul e bogat în β-Carotene, element transformat de organism în vitamina A, responsabilă de întărirea sistemului imunitar și care luptă împotriva infecțiilor. De asemenea, dovleacul e bogat și în vitamina C, cea care favorizează buna funcționare a celulelor de imunitate și care ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Vitamina A și luteina protejează vederea

Consumul de alimente potrivite contribuie la menținerea pentru cât mai mult timp a unei vederi bune, iar dovleacul e plin de nutrienți care ajută sănătatea ochilor. Vitamina A este esențială pentru o vedere clară, iar aportul de β-Carotene scade drastic riscul de apariție a cataractei. La fel de eficientă este și luteina, un compus conținut de dovleac.

SURSA

Distribuie articolul: