Fie că o consumi rece sau caldă, supa crema este un preparat sănătos și foarte delicios. Servită cu crutoane și un strop de smântână, nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Ingrediente:

  • 2 ½ căni supă de pui
  • 1 ½ căni lapte
  • ¾ cană făină
  • 1 linguriţă sare
  • ½ linguriţă piper măcinat
  • 1 căţel usturoi, mărunÅ£it
  • 1 linguriţă verdeaţă tocată, pentru decor/pătrunjel
  • ½ cană cubuleÅ£e de carne de pui, opÅ£ional
  • ¼ linguriţă amestec de condimente (turmeric, fenicul, anason), opÅ£ional

Preparare:

Combini supa de pui cu jumătate de cană de lapte într-o cratiță, pe care o pui pe aragaz, la foc mic.
Între timp, într-un castron, amesteci făina, sarea, piperul și usturoiul cu restul de lapte până obții o cremă omogenă și consistentă, pe care o torni în cratița de pe foc.

Continui să mixezi 5-10 minute, până când amestecul se îngroașă, fără să se formeze cocoloașe. Este foarte important să păstrezi flacăra aragazului cât mai mică, pentru a obține o consistență fină. Decorezi supa-cremă cu verdeață tocată.

După preferințe, poți servi supa-cremă cu bucăți de carne în ea sau ca atare. În funcție de gust, îi poți adăuga și alte condimente precum turmeric, fenicul sau anason.

Distribuie articolul: