Se apropie Paştele şi ouăle roşii nu lipsesc din nicio casă. Sunt delicioase, însă trebuie să recunoşti: decojitul lor nu e prea plăcut. Există însă câteva trucuri geniale care îţi în ajutor. Iată cum decojeşti ouăle rapid – 5 metode simple.

Bicarbonat de sodiu

Trucul simplu care îţi va face munca mai uşoară în bucătărie. Astfel, pentru a curăţa oul cât mai uşor şi rapid este nevoie să adăugaţi în apa în care fierbeţi oul o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Ouăle proaspete sunt mai acide, astfel că se decojesc mai greu din cauza faptului că albusul adera mai mult la coajă.

După ce este ţinut în frigider câteva zile, PH-ul oului creşte, devenind mai alcalin, şi astfel mai uşor de decojit. Pentru a grăbi procesul, se foloseşte bicarbonat de sodiu care creşte alcalinitatea din albuş.

Decojeşte ouă folosind o lingură

Poţi decoji ouăle fierte tari foarte simplu, folosind o lingură.

Rulează ouăle

Rulează ouăle pe masă după ce le-ai ţinut în apă rece. Coaja se va crăpa şi o vei putea da jos foarte uşor.

Suflă

O modalitate mai interesantă de decoji un ou este să îndepărtezi coaja de la baza şi vârful oului, apoi sufli până iese.

Distribuie articolul: