Un băiat din Cahul, în vârstă de 16 ani, a murit după ce a fost tratat acasă, de bunică. Acesta se îmbolnăvise de scabie, o boală parazitară a pielii. După două zile de tratament acesta a ajuns de urgență la spital, însă nu a mai putut fi salvat, scrie Agora.md.

Adolescentul este originar din satul Bucuria. A ajuns la spital cu „o probabilă intoxicație cu o substanță necunoscută pregătită în condiții de casă”.

Ulterior, s-a aflat cu ce mai exact a fost tratat de scabie. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, pe 15 aprilie, bunica l-a dat pe tot corpul cu suspensie de benzilbenzoat. În ziua următoare, a repetat procedura, doar că a adăugat „o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS”, care conține sulf.

În aceste două zile, copilul a mers la școală. Iar în dimineața zilei de 17 aprilie a ajuns de urgență la spital, în stare gravă, fiind internat în terapie intensivă. Peste două ore s-a stins din viață.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a îndemnat oamenii să nu recurgă la metode de autotratament, ci să se adreseze la medic de la primele simptome de boală. „Atenționăm repetat populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzisă prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice”, a menționat instituția în comunicat.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: