Specialista în nutriție are mare grijă ce consumă bebelușul său. Recent, aceasta a gătit pentru Vlăduț niște clătite, iar reieșind din imaginile în care micuțul le mănâncă cu poftă, e clar că le adoră.

„Când eram mică nu eram mare fan dovleac, de obicei bunica îl punea în plăcinte, iar eu strâmbam din nas de fiecare dată când mi se oferea.  De vreo trei ani încoace a început să îmi placă enorm! Am zis să verific dacă îi place și lui Vlad”, a dezvăluit tânăra.

Nutriționista le-a împărtășit prietenilor virtuali rețeta de clătite cu dovleac plăcintar, iar noi o dăm mai departe! Iată cum faci cele mai delicioase clătite, după rețeta Elenei Ozun.

Ingrediente:

  • 300 g de dovleac pireu (făcut în mixer)
  • 150 g făină de orez sau ovăz
  • 120 ml lapte
  • 2 ouă de casă sau 8 ouă de prepeliță
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Preparare:

  1. Se pune dovleacul mărunțit pe tigaie, cu puțin ulei de cocos pentru 10 minute, cu tot cu capac.
  2. Se scoate dovleacul într-un bol larg și se mixează cu el toate celelalte ingrediente.
  3. Cu un polonic mic se toarnă puțină compoziție pe tigaia antiaderentă, unsă cu puțin ulei de cocos.
  4. Se lasă 1 minut cu capac și se întoarce clătita. Se mai lasă 30 sec.

„Pentru mine am adăugat puțin sirop de arțar și nuci. Vlad le-a mâncat cu nuci măcinate și kiwi copt pe care îl adoră”, povestește Elena.

Noi vă dorim inspirație în bucătărie și poftă bună!

Sursa: Instagram.com/ElenaOzun

Vezi și: Somon pe pat de bulgur, cu sos de oțet balsamic și miere, după rețeta nutriționistei, Elena Ozun