Fiecărei gospodine i s-a întâmplat să nu mai ştie ce să gătească la prânz sau cină. Venim cu o reţetă de batonaşe de mămăligă, care vor fi pe placul tuturor.

Ingrediente:

  • 375g făină de porumb (mălai)
  • 1,5l apă (sau cât scrie pe cutie)
  • cimbru proaspăt
  • busuioc proaspăt
  • rozmarin proaspăt
  • roșii uscate în ulei
  • 5 linguri de parmezan râs
  • 30g unt ( puteți folosi ulei de măsline)
  • 200 g gorgonzola
  • sare
  • piper

Preparare: 

Spălați și tocați ierburile aromatice, cam o lingură de busuioc tocat, una de cimbru și una de rozmarin. Tocați și roșiile uscate (3 linguri ). Puneți apă la fiert într-un vas încăpător cu sarea. Când apa începe să fiarbă adăugați mălaiul în ploaie și amestecați continuu cu un țel în formă de pară, cu o lingură de lemn sau, ca bunică, cu un făcăleț. Fierbeți mămăligă la foc mic până se îngroașă și obțineți o compoziție omogenă. Timpul diferă în funcție de tipul de mălai pe care îl folosiți. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj ca să nu dați greș. Când mămăliga este fiartă adăugați parmezanul, untul, piperul și la urmă ierburile aromatice și roșiile uscate. Amestecați bine.

Răsturnați mămăligă pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei de măsline într-o tavă și distribuiți-o pe toată suprafața tăvii (o întindeți ca pe un aluat) să obțineți un strat de un deget. Puteți pune hârtie de copt deasupra să vă fie mai ușor să o nivelați.

Lăsați mămăliga să se răcească și tăiați-o în dreptunghiuri egale (batoane de cca 3 cm). Puneți câte un triunghi de gorgonzola pe fiecare baton.

Coaceți batoanele în cuptorul încins la 200° pentru cca 10′-15′ până vor deveni ușor crocante iar brânza se va topi inundându-le de savoare.

Se servesc calde sau reci.

Poftă bună!

Sursa: Gustos.ro

Foto: Google.com

Vezi şi: Rețeta franțuzească de cartofi gratinați: un deliciu rafinat și plin de savoare

Distribuie articolul: