Niciun meniu nu este complet dacă nu servești și un desert. Unul dintre deserturile de sezon se compune din mere coapte, umplute cu nuci și miere.

Ingrediente:

  • 8 mere coapte si dulci;
  • 200 de grame de miez de nuca;
  • 8 lingurițe de miere sau patru linguri de zahar brun;
  • un sfert de pachet de unt.

Preparare:

În primul rând, trebuie să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi amestecă mierea, nucile și untul într-un bol, până la omogenizare. Ai două variante de a prepara merele:

  1. Scoate miezul fiecărui măr și așează fructele într-un vas termorezistent.
  2. Taie merele în jumătate și curăță cotorul.

Împarte amestecul preparat anterior în opt părți egale și umple cu el merele. Pune vasul la cuptor pentru 25 de minute. Când timpul s-a scurs, iar merele s-au copt, le poți așeza pe farfurii sau în boluri individuale.

O modalitate neobișnuită, dar delicioasă, de a servi acest preparat este cea care presupune combinarea merelor calde cu înghețată de vanilie.

Pofta buna!