Cum vine vara, trebuie să avem grijă de corp. Din fericire, există o rețetă precum aceste delicioase frigărui grecești care sunt ușoare și fresh pe timpul sezonului cald și blânde cu silueta.

Pentru frigărui:

  • 1 kg piept de pui fără os și piele
  • 3 lămâi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 lingurițe oregano uscat
  • sare și piper
  • pentru decorat: pătrunjel și ardei roșu uscat

Pentru sosul tzatziki

  • 1 cană iaurt grecesc simplu
  • 1 cană castravete ras
  • coaja rasă de la 1 lămâie + 1 lingură zeamă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat
  • 1 cățel de usturoi, mărunțit

Mod de preparare frigărui de pui grecești:

Înmoaie bețele de frigărui în apă timp de 30 de minute. Taie puiul în cubulețe și pune-le într-un castron. Adaugă 3 linguri de zeamă de lămâie, ulei de măsline, usturoi, oregano, 1 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper negru măcinat. Acoperă puiul bine și lasă la marinat timp de 20-30 minute. Într-un alt bol, amestecă ingredientele pentru tzatzikiCondimentează cu 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper. Dă la frigider până la momentul mesei. Încălzește grătarul pe foc mediu. Feliază lămâile și aranjează împreună cu puiul, ca în imagini. Gătește pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte. Servește alături de sosul tzatziki.

 

 

 

 

Citește și: Cartofi cu ciuperci în sos de frișcă: mâncarea pe care trebuie neapărat să o prepari (Video)

Distribuie articolul: