Dacă ești printre amatorii gustului de dovleac, această rețetă cu siguranță va deveni preferata ta. Se prepară simplu și nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a o putea savura.


Ingrediente:

-430 g dovleac dat la blender

-350 ml lapte

-1 aluat congelat

-2 ouă

-150 g zahăr

-1 linguriță scorțișoară

-1/2 linguriță sare

-1/2 linguriță ghimbir măcinat

-1/4 linguriță cuișoare pudră

-înghețată sau frișcă pentru servire

Mod de preparare:

1.Se amestecă zahărul împreună cu scorțișoara, sarea, ghimbirul și cuișoarele pudră. Separat, se bat ouăle într-un bol. Se combină dovleacu și compoziția cu zahăr, iar treptat se încorporează laptele.

2.Se întinde aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtând excesul. Se toarnă umplutura peste el, apoi se dă la cuptorul bine încins pentru 15 minute. Se reduce focul și se lasă pentru încă 40 se minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit o oră înainte de a scoate tarta din tavă. Se servește cu înghețată sau frișcă, opțional.

Poftă mare!

Foto: romaniatv.net