Există trei tipuri de alergii sezoniere şi anume cea de primăvară, cea de vară şi cea de la finalul verii, cea de primăvară fiind cauzată de polenul pomilor şi arbuştilor.

Deşi există diferite tratamente pentru combaterea alergiilor, acestea nu le vindecă, ci doar le atenuează.

Iată câteva tratamente naturiste care te pot ajuta dacă suferi de alergii, selectate de publicația cosmopolitan.ro.

Usturoiul ajută la vindecarea curgerii nazale, mulţumită proprietăţii sale antibacteriene.

Ceaiurile de trifoi roşu sau urzică ajută la tratarea strănutului, uşurând respiraţia şi reducând inflamaţiile.

Gălbenelele stimulează sistemul imunitar şi ajută la refacerea țesuturilor.

Extractul derivat din scoarţa stejarului alb este benefic în tratarea afecţiunilor legate de sinusuri, stabilizând membranele celulelor care eliberează histaminele.

Pentru nasul înfundat poţi înlocui picăturile din farmacie cu tinctură de salvie, suc de lămâie, ulei de muguri de brad sau decoctul de ciuboţica-cucului.

Ceaiurile de cimbru sau eucalipt reduc inflamarea pielii, însă este important ca întâi să te testezi pentru a vedea dacă nu eşti alergică la aceste plante.

Mineralele sunt foarte importante, în special calciul şi magneziul, dar şi sulful şi zincul.

Mai sunt recomandate şi vitaminele A, B, C şi E.

Mierea este de asemenea recomandată, consumată zilnic (câte o linguriţă dimineaţa).

Pentru a evita polenul, este de preferat să ieşi din casă în acele momente ale zilei când cantităţile acestuia sunt reduse – încearcă să nu ieşi din casă între orele 5 şi 10 dimineaţa. În plus, evită plimbările după ploaie. Dacă simptomele îşi fac simțită prezenţa când deja ai intrat în casă, schimbă hainele. Referitor la haine, ai grijă să nu întinzi rufele proaspăt spălate afară (polenul se poate aşeza pe ele). Este bine şi să nu stai în cameră atunci când aeriseşti, iar când mergi cu maşina, ţine geamul închis.

SURSA

Distribuie articolul: