Odihna este crucială pentru starea de sănătate, iar pentru a asigura un somn odihnitor, trebuie să acordăm atenție diferitelor aspecte. Alimentația pe parcursul zilei, cu accent deosebit asupra cinei, poate afecta calitatea somnului nostru.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt cele 9 alimente pe care le poți consuma înainte de culcare, dar și ce beneficii au acestea asupra organismului tău.

Curcan

Este important ca ultima masă din zi să nu fie una grea, pentru a nu ne îngreuna digestia din timpul somnului. Așadar, în cazul în care vrei să consumi carne la cină, evită carnea de vită sau de porc, sau cea prăjită. Curcanul este o alegere foarte bună, datorită aportului de aminoacizi numiți triptofani, cunoscuți pentru cantitatea de melatonină, ce ajută la un somn liniștitor. De asemenea, curcanul este bogat în vitaminele B6, B12 și seleniu.

Migdale

De multe ori tindem să avem poftă de ceva de ronțăit în timp ce ne uităm la un film, înainte de somn. Aceste snack-uri nu doar că ne vor îngreuna procesul de adormire, ci și ne vor da kilograme în plus. Așadar, poți înlocui snack-urile nocive cu câteva migdale. Acestea reprezintă sursă excelentă de melatonină, calciu și magneziu. Vitaminele încurajează relaxarea mușchilor, oferind capacitatea unui somn mai liniștitor.

 

Vișine

Bogate în multe vitamine, vișinele pot fi consumate fără nicio problemă seara, înainte de somn. Cu toate acestea, este important să fim atenți la cantitate, deoarece fructele pot fi inamicii dietei noastre, dacă sunt consumate în cantități prea mari. Vișinele sunt excelente și pentru prevenirea bolilor inflamatorii și cardiovasculare.
În special dacă practici un sport înainte, este recomandat să bei un suc de vișine înainte de culcare.

 

Ceai de mușețel

Ceaiurile sunt cunoscute pentru capacitatea lor de liniștire și relaxare. În special în sezonul rece, multe persoane obișnuiesc să bea un ceai înainte de somn. Nu doar că această băutură te hidratează, dar te și ajută să adormi mai ușor, mai ales dacă te confrunți cu insomnii.

Kiwi

Kiwi este unul dintre fructele ce pot fi consumate fără nicio problemă înainte cu puțin timp de culcare. Bogat în vitamina C și antioxidanți, acest fruct nu conține multe calorii și este perfect pentru persoanele care se confruntă cu probleme în timpul somnului și cărora le este greu să adoarmă.

Nuci

Nucile sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra creierului. Așadar, acestea pot fi consumate pe post de snack înainte de culcare, deoarece au capacitatea de a ne relaxa mintea, putând să adormim mult mai ușor.

Fistic

Fisticul este bogat în nutrienți și antioxidanți și este și prietenos cu silueta, mai ales dacă optezi pentru varianta fără sare. Acest snack este bogat în melatonină, hormonul ce te va ajuta să scapi de insomnie și să adormi mai rapid.

Goji

Bogat în antioxidanți, goji este esențial pentru sănătatea ta, nu doar pentru că te va ajuta să ai un somn mai bun, ci și pentru faptul că are un rol important în sănătatea pielii.

Iaurt

Iaurtul este printre puținele lactate ce sunt recomandate a fi consumate seara. Un iaurt cu puține fructe sau cereale poate reprezenta o cină grozavă, mai ales dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus. De asemenea, iaurtul va împiedica senzația de poftă de mâncare imediat după ce te trezești.

 

Distribuie articolul: