Când vine vorba de iubire, multe persoane au o idee greșită despre ce înseamnă cu adevărat. Gândește-te la versurile unei melodii de dragoste. Ele vorbesc despre cum iubirea te face să suferi sau că nu poți trăi singur, fără persoana iubită. De asemenea, filmele prezintă povești cu sfârșit romantic – „împreună pentru totdeauna”. Dar aceste lucruri nu reprezintă ceea ce înseamnă iubirea cu adevărat.

1. Iubirea nu înseamnă dependență
Chimia este importantă, dar nu trebuie să simți că te pierzi pe tine însuți când ești într-o relație. De asemenea, nu trebuie să simți că nu poți trăi dacă partenerul tău nu este lângă tine. Asta se numește dependență. Când ești împreună cu sufletul tău pereche, trebuie să te simți fericită, chiar dacă petreceți și timp separat.

2. Iubirea nu este suferință sau durere
Iubirea nu ar trebui să te facă să suferi. Partenerul tău ar trebui să contribuie în viața ta, nu să o constrângă. Nu trebuie să te simți stresată de către partenerul tău. De asemenea, nu trebuie să te facă să te simți prost pentru personalitatea ta sau pentru alegerile tale.

3. Iubirea nu înseamnă să te sacrifici pe tine însuți
De fapt, e chiar invers! Dacă nu te iubești pe tine mai întâi, nu vei putea iubi pe altcineva. De asemenea, nu renunța la părerile și idealurile tale pentru a-l ține lângă tine. Nu te mai sacrifica pe tine însuți pentru a-ți face partenerul fericit. Sufeltul tău pereche te va iubi și accepta exact așa cum ești.

4. Iubirea nu este critică sau superioară
Iubirea nu judecă. Nu trebuie să te facă să te porți superior cu cel de lângă tine. Iubirea înseamnă acceptare, respect și susținere.

5. Iubirea nu trebuie să-ți repare viața sau să-ți satisfacă nevoile
Dacă ai nevoie de cineva să te facă să te simți mai bine, asta nu este iubire. A te iubi pe tine însuți înseamnă să știi că toate nevoile tale sunt deja satisfăcute și că ești întreg și complet exact cum ești aici și acum. Iubirea vă ajută să vă adânciți în noi niveluri de conștiință de sine. Iubirea se află deja în noi și se declanșează când ne îndrăgostim. Iubirea exterioară se poate schimba și se poate estompa. Iubirea interioară este constantă și permanentă.

6. Iubirea nu înseamnă să-ți faci partenerul fericit
Nu este responsabilitatea ta să faci pe cineva fericit, decât pe tine însuți. Dragostea nu-ți presează partenerul să te facă să te simți într-un anumit mod sau să facă lucruri pentru tine. Dragostea este un parteneriat. Este corectă și egală.

7. Iubirea nu moare
Iubirea nu moare și nu dispare. Dacă există iubire în interiorul nostru, ea nu va dispărea niciodată. Putem să încercăm să o blocăm, dar va exista întotdeauna.

Citește și: Pericolele la care te supui dacă nu faci amor regulat!

Distribuie articolul: